30 Νοε 2022

Σάλος! Έκοψαν τη δήλωση της φον ντερ Λάιεν για τους 100.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες ....To βίντεο «κατέβηκε» και «ανέβηκε» εκ νέου με,,, άλλη δήλωση

 


Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η λογοκρισία στη βιντεοσκοπημένη δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αναφερόταν στην μεγάλη απώλεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων!

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη βιντεοσκοπημένη δήλωσή της έκανε λόγο για 100.000 Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο με την Ρωσία. Ωστόσο το βίντεο κόπηκε και ανέβηκε ξανά με την συγκεκριμένη δήλωση να έχει απαλειφθεί.

Σε δηλώσεις του για το βίντεο ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας Σεργκέι Νικιφόροφ ανέφερε στο Suspicious ότι πρόκειται για πληροφορίες που είναι «ευαίσθητες» και ότι οι ανακοινώσεις πρέπει να γίνονται μόνο από συγκεκριμένα πρόσωπα δηλαδή είτε από τον ίδιο τον πρόεδρο, ή τον υπουργό Άμυνας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Μαρκ Μίλεϊ δήλωσε ότι Ουκρανοί και Ρώσοι έχουν χάσει πάνω από 100.000 στρατιώτες ο καθένας. 

Πρόκειται για αριθμό, ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτούς που έχουν δημοσιευθεί έως τώρα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ έκανε λόγο για 9.000 νεκρούς στρατιώτες, ενώ τον ίδιο μήνα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου μίλησε για 5.937 Ρώσους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία.