28 Νοε 2022

Όλη η δικογραφία! Η δράση των μαφιόζων "γαλάζιων" συνδικαλιστών - υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και οι πυροβολισμοί στο αμάξι της διευθύντριας που κατήγγειλε το κύκλωμα των πλαστών διπλωμάτων. Το "παγώνι" παριστάνει ο Πατούλης ενώ όλοι γνώριζαν την δράση του κυκλώματος.


 Όλοι γνώριζαν αρκετούς μήνες τώρα την δράση του κυκλώματος που είχε ως έδρα την περιφέρεια Αττικής όπου με την βοήθεια ανώτερων γαλάζιων συνδικαλιστικών στελεχών είχε φτιάξει εγκληματική οργάνωση και έβγαζε "με το κιλό" διπλώματα οδήγησης σε αλλοδαπούς εκτός.... φυσικά από το περιφερειάρχη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη που δηλώνουν πλήρη άγνοια ακόμα και τώρα!

Το edolio5 παρουσιάζει τις μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης η οποία αποτελείτο από τους πιο γνωστούς ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, διερμηνείς αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας. 

Από τον Μάρτιο του 2020 όταν ξεκίνησε η σπείρα την εγκληματική της δράση, τα μέλη της είχαν εντοπίσει κάποιους υπαλλήλους της Περιφέρειας που έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την απάτη τους. Να δίνουν δηλαδή σε υποψήφιους τις απαντήσεις στις γραπτές εξετάσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

 Όταν όμως κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν άρχισαν να τους δίνουν μέχρι και 500 ευρώ για να κάνουν τα «στραβά μάτια». Ανάμεσά τους και ένας συνδικαλιστής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής. 

Μια ανώτερη υπάλληλος όμως αποφάσισε να αντισταθεί και το «λάδωμα» να μην διαιωνίζεται. Τότε βρέθηκε αντιμέτωπη με μεθόδους μαφίας καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν δίστασαν να πυροβολήσουν το αυτοκίνητό της αλλά και να ετοιμάζουν ληστεία σε βάρος της θέλοντας να την τρομοκρατήσουν.

«Συνολικά, υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Δάβαλος, διοικητής Ασφάλειας Αττικής. 

Μάλιστα, από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων διαπίστωσαν ότι ένα από τα μέλη της σπείρας, με καταγωγή από το Πακιστάν, έστελνε τμηματικά χρήματα στη χώρα του και λίγο καιρό αργότερα θα τα έφερνε στην Ελλάδα όλα μαζί λέγοντας ότι προέρχονται από κάποια αγοραπωλησία στην πατρίδα του.  

Η σπείρα δρούσε όμως και στο στάδιο της πρακτικής εξέτασης «λαδώνοντας» τους υπαλλήλους που επέβλεπαν την οδήγηση των υποψηφίων οδηγών, πολλοί από τους οποίους δεν γνώριζαν ούτε λέξη στα ελληνικά. Παρόλα αυτά, ήταν έτοιμοι να κυκλοφορήσουν στους αθηναϊκούς δρόμους και… «όποιον πάρει ο χάρος» καθώς είχαν κριθεί ως… ικανοί με το ανάλογο αντίτιμο.

https://edolio5.blogspot.com/2022/11/blog-post_27.html