12 Νοε 2022

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα… Ευθείες «ρουκέτες» του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σε Μητσοτάκη-«Δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ακραίο συκοφαντικό ισχυρισμό του»


 «Εσωκομματική» αντιπολίτευση έφτασε σε σημείο να δέχεται ο πρωθυπουργός, με αιχμή φυσικά το ζήτημα των υποκλοπών και τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα. Κι αυτό γιατί ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης και ένας δημοσιογράφος που... παραδοσιακά βρίσκονταν κοντά στο κυβερνών κόμμα, σήμερα πήρε θέση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», «χτυπά» τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα τόσες ημέρες μετά, δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο που θα αποδείκνυε τους ισχυρισμούς του. Ο κ. Παπαχρήστου μάλιστα φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει εμμέσως τον πρωθυπουργό αναξιοπρεπή, αφού όπως αναφέρει θα έπρεπε να τεκμηριώσει τον εκβιασμό και θα έπρεπε να ανασκευάσει.

«Αν δεν ήταν δική του η ευθύνη, που η χώρα είναι έτοιμη να βουτήξει στο βούρκο, όχι μόνο γιατί επί 4 μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα να αποτρέψει αυτή τη ζοφερή και άκρως ανησυχητική εξέλιξη, αλλά κυρίως γιατί πρώτος εκείνος τη σπρώχνει να πέσει μέσα. Η συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας στον ΑΝΤ1 είναι μια κορυφαία απόδειξη. Παρουσιάστηκε ως υποκείμενο εκβιασμού. Αλλά έχουν παρέλθει μερικά 24ωρα έκτοτε και δεν έχει παρουσιάσει ένα (αριθμός 1) στοιχείο που να τεκμηριώνει τον κατά βάση συκοφαντικό αφού είναι αναπόδειχτος ακραίο ισχυρισμό του.

Γιατί δεν έχει παρουσιάσει;

Διότι προφανέστατα δεν υπάρχει εκβιασμός. Ήταν ένα κατασκεύασμα προκειμένου να αποδράσει από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει
εξαιτίας της δικής του απραξίας να ελέγξει ένα παράκεντρο εξουσίας που αναπτύχθηκε στο περιβάλλον του και το οποίο καταπάτησε θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και έπληξε ανεπανόρθωτα τους θεσμούς. Αφού όμως δεν τεκμηριώνεται εκβιασμός το ελάχιστο που θα έπρεπε να πράξει ο πρωθυπουργός είναι να ανασκευάσει. Αυτό επιβάλει το δημοκρατικό ήθος, η ευπρέπεια ενός πολιτικού ο οποίος κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στη δρώσα πολιτική.

Δείτε τις «βολές» Παπαχρήστου:

https://thefaq.gr/