26 Νοε 2022

Ο Μητσοτάκης την έβαλε, η Δόμνα την έβγαλε - Η εμπλοκή της με τους εμβολιασμούς

 


«Άρωμα» σκανδάλου και ρουσφετιού μυρίζει πίσω από τον διορισμό της Βασιλικής Νάκου στη θέση της προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Βασιλική Νάκου ανέλαβε τα χρέη της έπειτα από τον απευθείας διορισμό της από τον....

πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ζήτησε την παραίτησή της, μετά το πόρισμα της Εθνική Αρχή Διαφάνειας που διεξάγει έρευνα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Εδώ και έντεκα μήνες, λοιπόν, έχει παραγγελθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από καταγγελίες, έρευνα για το Κέντρο Πρόνιας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός, όμως, επιλέγει να ανανεώσει τη θητεία της προέδρου Βασιλικής Νάκου, τρεις μέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό του υπουργείου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

elegxos

Η ίδια η κ. Νάκου, αμέσως μετά τον διορισμό της, με ανακοίνωσή της, ευχαριστούσε τον κ. Μητσοτάκη για την ανανέωση της θητείας της, για την εμπιστοσύνη του και την απόφασή του να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα τρία χρόνια.

ananeosi

Μόλις τρεις μέρες αργότερα, όμως, το υπουργείο Εργασίας ζήτησε από την κ. Νάκου να παραιτηθεί από τη θέση της, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής».

paraitisi

Η Νάκου και οι «γαλάζιοι» εμβολιασμοί

Σημειώνεται επιπλέον, ότι το όνομα της κ. Νάκου είχε εμπλακεί σε εμβλιασμούς «γαλάζιων» στελεχών χωρίς ραντεβού και σε βάρος ανθρώπων με αναπηρίες στη Θεσσαλονίκη, ενώ μια σύντομη επίσκεψη στα κοινωνικά της δίκτυα, απδεικνύει περίτρανα τις σχέσεις της με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με την ίδια να έχει υπάρξει στο παρελθόν υποψήφια του κόμματος.

ypopsifia

nakou1

nakou2

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει φέρει ουκ ολίγες φορές το θέμα της κ. Νάκου στη Βουλή, κυρίως μέσα από ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Θεανώ Φωτίου και Δώρας Αυγέρη, εστιάζοντας στην κακοδιαχείριση της δομής με την κυβέρνηση να μην απαντά.

Ανάρτηση για το εν λόγω θέμα έκανε στο Facebook και η βουλευτής και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, επισυνάπτοντας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης, κατηγορώντας Μαξίμου και υπουργείο Εργασίας ότι γνώριζε για την κ. Νάκου.

Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη

«Με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού ανανεώθηκε πριν από λίγες μέρες η θητεία της Προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας που χθες «παραίτησε» η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής που διεξάγει έρευνα από τον περασμένο Ιανουάριο!

Ξέχασαν μαζί με την παραίτηση του ΔΣ να υποβάλουν και τη δική τους για τις εγκληματικές ευθύνες τους!

Στις 22 Νοεμβρίου η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ευχαριστεί απο καρδιάς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του και την απόφασή του να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τρεις μέρες μετά, με ανακοίνωσή του του Υπουργείο(αφού εχει προηγηθεί η έκθεση-φωτιά της ανεξάρτητης Αρχής που διεξάγει έρευνα από τις αρχές του 2022) λέει ότι:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.»

Τι δεν ήξερε το Υπουργείο; Δεν ήξερε τα έργα και τις ημέρες του ΔΣ όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος ανανέωσε την θητεία του ΔΣ και της Προέδρου τρεις μέρες πριν την «παραίτηση» από την Υπουργό με τις ευλογίες Μητσοτάκη;

Η Θεσσαλονίκη βοά εδώ και μήνες, χρόνια! Διαβάζουμε ότι έχει παρέμβει εισαγγελέας. Θα μπορούσε να αναζητήσει και τις δεκάδες καταγγελίες, γονέων, εργαζόμενων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οι ερωτήσεις του δεν απαντήθηκαν και απαξιώθηκαν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Έπεται συνέχεια!».