30 Νοε 2022

Αυστρία: «Πέθαναν» πρώην καγκελάριο και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο


 Ξεγελάστηκαν από την ψεύτικη είδηση ότι πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Μια ανάρτηση στο Twitter σχετικά ..

με τον θάνατο του Βρανίτσκι προκάλεσε αναστάτωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστριακής Βουλής, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα.

Βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPÖ), η οποία δεν είναι ενεργή στο Twitter, ενημερώθηκε για την ανάρτηση από συνεργάτη που της έστειλε μήνυμα μέσω της εφαρμογής WhatsApp, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του SPÖ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Στη συνέχεια, η κοινοβουλευτική ομάδα του SPÖ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, διαπιστώθηκε πως η είδηση για τον θάνατο του Βρανίτσκι ήταν fake news και ότι είχε αναρτηθεί στο Twitter από έναν ψεύτικο λογαριασμό που δήθεν ανήκει στον συντηρητικό υπουργό Γεωργίας, Νόρμπερτ Τότσνιγκ. Ακολούθησε η απαραίτητη διευκρίνιση και δόθηκαν εξηγήσεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής.