28 Νοε 2022

Ομολογία Μπούρα: Αφορά την ΕΥΠ η διαδικασία για το Predator! Κατέρρευσε στην Επιτροπή Θεσμών η γραμμή Γεραπετρίτη


 Ομολογία ενοχής από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα, ο οποίος δήλωσε ότι η συνεδρίαση για το Predator αφορά την… ΕΥΠ. Ως τώρα όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ότι η ΕΥΠ δεν έχει σχέση με το Predator, πως λοιπόν αφορά την ΕΥΠ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή ο πρόεδρος Θ. Μπούρας όταν ρωτήθηκε γιατί είναι μυστική η συζήτηση, απάντησε ότι είναι μυστική η διαδικασία γιατί αφορά την ΕΥΠ. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Χάρη Καστανίδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι αυτό συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς ότι οι Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν έχουν σχέση με την ΕΥΠ, κάτι που είναι αντίθετο με όσα μέχρι σήμερα υποστήριζε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Λαβράνος, Μπίτζιος, Ντίλιαν έχουν κληθεί για το θέμα των υποκλοπών του Predator. «Συγκλονιστική δήλωση» χαρακτήρισε την αναφορά Μπούρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χ. Καστανίδης.

Ως προς τους μάρτυρες:

Ο Γιάννης Λαβράνος απάντησε στις 25 Νοεμβρίου δεν έρχεται λόγω προσωρινής διαμονής στο Λονδίνο, ζήτησε να απαντήσει μέσω του Προξενείου μας. Ο Φέλιξ Μπίτζιος το ίδιο, απάντησε στις 23 Νοεμβρίου ότι είναι πρόθυμος να απαντήσει γραπτώς, μέσω του προξενείου. Ο Ταλ Ντίλιαν δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, όπως βεβαιώθηκε από τις ισραηλινές αρχές.

Ο Γ. Κατρούγακλος είπε ότι η στάση αυτή δεν είναι ανεκτή, είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον κανονισμό η προσωπική παρουσία και ότι θα πρέπει να ξανακληθούν.