1 Δεκ 2022

Δημοσκοπικές αλχημείες αφήνουν εκτός ευθυνών τον Μητσοτάκη! Κατά τα ψέματα: ας λένε ότι θέλουν τα ευρήματα των δημοσκόπων. Οι ακροβασίες και οι αλχημείες δεν τον σώσουν.

 


Θα μας τρελάνουν οι δημοσκόποι με τα ευρήματα τους, σε περίοδο που ως Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με την πλάτη στον τοίχο – εντός και εκτός της χώρας.

Μετά τις απαντήσεις των....

ερωτηθέντων από τη «Μέτρον Ανάλυσις»- η οποία εκτίμησε ως τάση προς …αυτοδυναμία το 28,9% που έδωσαν στον Μητσοτάκη και τον ανέδειξαν φρουρό των δημοκρατικών θεσμών – η GPO εμφανίζεται να αναζητά μια απάντηση που πράγματι ενδιαφέρει την κοινωνία: αν ο Μητσοτάκης ήξερε για τις παρακολουθήσεις.

Αντί όμως, να ρωτήσει για τον Πρωθυπουργό ρώτησε για το …περιβάλλον του. Η ερώτηση προς το δείγμα της ήταν : «Πιστεύετε ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον, γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων;».

Η απάντηση είναι συντριπτική: περισσότεροι από 70% των ερωτηθέντων απαντούν καταφατικά: γνώριζε.

Η καλή εταιρία όμως είχε κάνει τη δουλειά της: έκρυψε τον Μητσοτάκη. Το «περιβάλλον του» γνώριζε, όχι ο ίδιος. Μόνο που η κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται τι γνώριζε το περιβάλλον και το υπερπέραν, αλλά αν γνώριζε ο ίδιος – καθώς το αρνείται. Γιατί δεν τίθεται ευθέως στο ερωτηματολόγιο, αλλά υποκαθίσταται από μια αποπροσανατολιστική ερώτηση περί διαγραμμάτων;

Αν μη τι άλλο η «έννοια» περιβάλλον, είναι γενική και απρόσωπη. Αν έχει, επιστημονικούς, λόγους η εταιρία να το θέσει έτσι έπρεπε να ρωτήσει και ποιον εννοούν ως περιβάλλον.

Τον Δημητριάδη, τον Γεραπετρίτη, τον Τσιόδρα, τις γραμματείς του, τη Μαρέβα, τη Ντόρα, τον οδηγό του, τους γείτονές του, τη φρουρά του, τον σκύλο του;

Αφού δεν το κάνει η ευθύνη μετατίθεται στο απροσδιόριστο «περιβάλλον», δηλαδή σε κανέναν και έτσι συγκαλύπτεσαι ο συ καλύπτων το σκάνδαλο. Ωραία δημοσκόπηση.

Ειρήσθω εν παρόδω: βρίσκει ότι με τις δικά της δεδομένα η πρόθεση ψήφου προς τη ΝΔ τις τελευταίες είκοσι μέρες … ενισχύθηκε. Άβυσσος η ψυχή του «ερωτηθέντων»- ή μήπως του δημοσκόπου;

Αλλά ας μείνουν στις υποκλοπές, οι αποκαλύψεις για τις οποίες έχουν διαμορφώσει γύρω από τον Μητσοτάκη αδιαπέραστο κλοιό ενοχής του.

Στην πραγματικότητα την παραδέχεται αν ληφθούν υπόψη οι χειρισμοί του που έχουν ως αποκλειστική επιδίωξη την συγκάλυψη του δίδυμου σκανδάλου: από την ΕΥΠ και το Predator.

Αν ο Πρωθυπουργός ήταν αθώος του αίματος, είχε εξ αρχής την ευκαιρία να το υποστηρίξει με έργα και όχι με φανφάρες και υπεκφυγές. Δεν θα φυγοδικούσε από τη Βουλή, όπου είναι υποχρεωμένος και να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αθώοι δεν το βάζουν τα πόδια.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του και θα έβαλε λυτούς και δεμένους να φέρουν ενώπιόν της τους Λάβρανο, Μπίτζιο και Ταλκ Ντίλιαν – αντί να απορρίπτει τη βίαιη προσαγωγή τους διασύροντας την Ελληνική Δημοκρατία.

Οι βουλευτές της ΝΔ θα τους ξετίναζαν και έτσι θα αποδείκνυε ότι κανείς δικός του δεν έχει σχέση μαζί τους. Δεν το έκανε, αλλά έβαλε τον άβουλο Μπούρα ,με την κάλυψη του χειραγωγουμένου Τασούλα, να κάνει κόλπα για να τους κρατήσει μακριά.

Όταν έμαθε ότι ο Δημητριάδης δήλωσε ότι προσωπικά ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και παραιτήθηκε μόνος του, θα έβαζε τον εκπρόσωπό του να επαναλάβει ότι ο Πρωθυπουργός τον απέλυσε, ως υπεύθυνο…

Δεν θα αντικαθιστούσε βουλευτές της ΝΔ από την Επιτροπή με άβουλους. Ούτε θα κατέφυγε στο νομοθετικό κατασκεύασμα που ονομάζει «θωράκιση της ΕΥΠ» με το οποίο προσπαθεί να κρύβει την ενοχή του για όσα συνέβησαν επί των ημερών της …μη θωρακισμένης ΕΥΠ.

Κόμματα, πολιτικοί, συνταγματολόγοι, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν την αντιθεσμική συμπεριφορά του. Οι ανεξάρτητες Αρχές τον απογυμνώνουνε. Τα ευρωπαϊκά όργανα ερευνούν και περιμένουν απαντήσεις που αποφεύγει να δώσει. Ο διεθνής τύπος βοά.

Οι υπουργοί του περιμένουν δικαστική έρευνα που κόλλησε στον …Αύγουστο. Οι πολίτες οργίζονται με τις σκοτεινές μεθόδους πολιτικής και διακυβέρνησης, σαν τον πατέρα του…

Κατά τα ψέματα: ας λένε ότι θέλουν τα ευρήματα των δημοσκόπων. Οι ακροβασίες και οι αλχημείες δεν τον σώσουν. Απλώς τον κάνουν να μοιάζει με αυτόν που έχει πέσει από τον 30οόροφο και περνώντας από τον 15ο λέει: «ως εδώ καλά πάμε».

Γ.Λακοπουλος

https://www.ieidiseis.gr/