19 Δεκ 2022

Συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας στις Βρυξέλλες: Σαν κάποιον λάκκο έχει… η φάβα

 


Το τελευταίο διάστημα, ο Ιμπραήμ Καλίν, το πρωτοπαλίκαρο του Ταγίπ Ερντογάν και εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, εξέφραζε παράπονα στον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας (NSC) του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου και δεν τα κατάφερνε. Φέρεται δε να ισχυρίστηκε ότι η κ. Μπούρα δεν απαντά ποτέ το κινητό της, όταν της τηλεφωνά ο εν λόγω κύριος. Η κ. Άννα-Μαρία Μπούρα, είναι η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού. Είναι μία εξαιρετική διπλωμάτης. Το πιθανότερο είναι ότι Καλίν θα έκανε λάθος και θα τηλεφωνούσε στην κ. Ελένη Σουρανή!!!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Επανέλαβε τον παραπάνω ισχυρισμό και την τελευταία φορά που συνομίλησε με τον επικεφαλής του αμερικανικού NSC, οπότε το γραφείο του κ. Σάλιβαν ξεκίνησε τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους παράγοντες, που αναμείχθηκαν στο παρελθόν για να ανοίξει ο δρόμος στη διπλωματία. Πέρα από τα αστεία όμως, για τον χαμένο αριθμό του τηλεφώνου της κ. Μπούρα… Με την παρέμβαση και των Αμερικανών (κυρίως), των Γερμανών και των γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέστη δυνατή η συνάντηση του κ. Καλίν με την κ. Μπούρα, στην παρουσία του Γενς Πλέτνερ, διπλωματικού συμβούλου του άβουλου καγκελαρίου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Όπως αποκάλυψε ο συνάδελφος Μάκης Πολλάτος στο Πρώτο Θέμα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Μέχρι εδώ όλα καλά. Διότι οι σοβαροί άνθρωποι συνομιλούν ακόμα και αν οι σχέσεις είναι «παγωμένες», όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας. Οι Τούρκοι με τους εκβιασμούς τους και τις απειλές τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά να κάνει ένα βήμα πίσω και να περιμένει πότε θα αποφασίσει ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, να συμπεριφερθεί σαν άνθρωπος και σαν πολιτικός άνδρας.

Δεν είχε κανένα λόγο να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης, αφού ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι δήθεν δεν τον αναγνωρίζει, και ότι δεν θα του μιλήσει ποτέ ξανά. Πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, η συνάντηση των πιο στενών συνεργατών του προέδρου της Τουρκίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, και Έλληνες αξιωματούχοι έσπευσαν να υποστηρίξουν στο Πρώτο Θέμα ότι «αποκαταστάθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας». Αν ισχύει ο ισχυρισμός των ανθρώπων του Μαξίμου, είναι μία καλή εξέλιξη, χωρίς αμφιβολία. Διότι ουδείς επιθυμεί εντάσεις και μάλιστα όταν αυτές οφείλονται σε πολεμικές απειλές.

Αναρωτήθηκα, λοιπόν, μετά που πληροφορήθηκα τα νέα, πως είναι δυνατόν ο Ερντογάν να στέλνει άρον-άρον τον Καλίν στα γραφεία της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συναντήσει την κ. Μπούρα, και 48 ώρες μετά να εξαπολύει με περισσό θράσος ακόμα μία εκ των πλέον επικίνδυνων πολεμικών απειλών εναντίον της Ελλάδας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ