5 Δεκ 2022

Σκανδαλώδη εύνοια στους εφοπλιστές! Δύο χρόνια δεν φορολογούνταν τα κέρδη τους λόγω Covid!


 Τελικώς όπως λέει και η λαϊκή ρήση «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει». Η αποκάλυψη του RED CARPET ότι σε στέκι εφοπλιστών μια παρέα νεαρών γόνων εφοπλιστών έβριζαν τον Τσίπρα ήρθε να μεγεθυνθεί με μια δεύτερη πληροφορία ότι και οι... γονείς τους σε γαμήλια δεξίωση σε Πύργο στο Ίλιον με την ίδια ένταση έβριζαν τον Τσίπρα!

Οι πληροφορίες αυτές ενόχλησαν τον Αλέξη Τσίπρα που ως πρωθυπουργός είχε βάλει όχι μόνο πλάτη αλλά και τα στήθη του στις Βρυξέλλες για την προώθηση των αιτημάτων της Ένωσης Εφοπλιστών. Ενοχλήθηκε δε περισσότερο όταν το νέο ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών που τον επισκέφτηκε στην Κουμουνδούρου του απέκρυψε ότι μεθόδευε με την κυβέρνηση την μείωση του φόρου μερίσματος των εφοπλιστών από 10 σε 5%. Ενόχληση που τους την μετέφερε δια του Μιχάλη Καλογήρου.

Χτες το μεσημέρι που πεζός πήγε για φαγητό με τους συνεργάτες του σε ταβερνείο πλησίον της πλατείας Κουμουνδούρου κατεβαίνει από του Ψυρρή ένα τζιπ με μαύρα τζάμια. Σταματάει για να τον χαιρετήσει ένας ασπρομάλλης κύριος από τους απόκοσμους εφοπλιστές με μερικές ντουζίνες πλοία.

Αφού αυτοσυστήνεται, ο Αλέξης Τσιπρας ρωτάει τον εφοπλιστή για το μέρισμα και εκείνος του αποκαλύπτει: «Δυο χρόνια λόγω COVID δεν πληρώναμε φόρους μερίσματος και οι δουλειές μας πήγαιναν όχι απλώς καλά αλλά σφαίρα. Κύριε Πρόεδρε η Ναυτιλία αυτή την περίοδο βγάζει μεγάλα κέρδη, δόξα τον θεό. Τα μερίσματα φέτος φθάνουν στα ουράνια» ! Το ακούει ο Τσίπρας και μένει «παγωτό».

https://www.ieidiseis.gr/

Δ.Β.