2 Δεκ 2022

Meydan: Η εγκαταλελειμμένη πόλη των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ντουμπάι (vid)

 


Το Ντουμπάι χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο. Γνωστή για την ιστορία, τις υπερσύγχρονες υποδομές και τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, η πρωτεύουσα των ΗΑΕ, είναι ένα μέρος που ξεχειλίζει από πλούτο και πολυτέλεια.

Κάθε χρόνο, το Ντουμπάι επενδύει τεράστια χρηματικά ποσά σε πρωτοποριακά projects. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα μάλιστα, σχετίζεται με τη δημιουργία της πόλης Meydan συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υποστηρίζεται πως η συγκεκριμένη υπερπολυτελής πόλη είναι χτισμένη ακριβώς δίπλα στο Ντουμπάι. Προορίζεται να φιλοξενήσει 80.000 κατοίκους. Τι απέγινε ωστόσο, το mega-project;

Meydan City: Μια ολοκαίνουργια πόλη

Αυτό το κολοσσιαίο αναπτυξιακό έργο τράβηξε την προσοχή ολόκληρου του πλανήτη στα πρώτα του στάδια. Η ιδέα για τη Meydan City γεννήθηκε το 2013. Επιθυμία της Meydan Real Estate, μιας κρατικής εταιρείας ανάπτυξης, ήταν να χτίσει μια ολοκαίνουργια υπερπολυτελή πόλη δίπλα στο Ντουμπάι.

Τα σχέδια ολοκληρώθηκαν το 2015 ενώ το έργο επρόκειτο να υλοποιηθεί έως το 2020. Ωστόσο, την ίδια χρονιά, η εταιρεία Meydan αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα, οι εργασίες για την ανάπτυξη του έργου να σταματήσουν.

Η εν λόγω πόλη θα διέθετε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο με περισσότερα από 500 καταστήματα, 100 εστιατόρια και τη μεγαλύτερη εσωτερική πίστα σκι στον κόσμο. Για μια πόλη όπως το Ντουμπάι, η κατασκευή μιας εσωτερικής πίστας σκι απαιτεί εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει therichest, στην πόλη σχεδιαζόταν να δημιουργηθεί ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 350 δωμάτια, ένα γιγάντιο σιντριβάνι που μπορεί να εκτοξεύει νερό έως και 380 μέτρα καθώς και ένα υδάτινο πάρκο.

Γιατί «ναυάγησε» το project

Έξι χρόνια μετά την έναρξη του έργου, οι εργασίες σταμάτησαν εξαιτίας της πανδημίας. Η Meydan Real Estate υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει αρκετά κεφάλαια για να ολοκληρώσει το έργο. Μέχρι στιγμής, τα χρέη υπολογίζονται πως ανέρχονται σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, το μόνο κομμάτι που αναπτύσσεται είναι τα διαμερίσματα Azizi Riviera. Το συγκρότημα κατοικιών λέγεται ότι απέχει μόλις 25% από την ολοκλήρωσή του.

Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα, υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι η εγκαταλελειμμένη πόλη Meydan αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί τελικά, αλλά με ένα πιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.