Την ώρα που η Εύα Καϊλή προσπαθεί απεγνωσμένα να υπερασπιστεί τον εαυτό της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε ιδέα για τις «βρωμοδουλειές» του συζύγου της με το Κατάρ, ένα ακόμη έγγραφο-ντοκουμέντο έρχεται να τη «διαψεύσει» κατηγορηματικά, αποκαλύπτοντας πως η ίδια υποστήριζε το εν λόγω εμιράτο σε κάθε ευκαιρία!
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έγγραφο ψηφοφορίας η οποία αφορούσε την πρόταση για διέλευση των Καταριανών στην Ε.Ε. χωρίς βίζα και έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου στην επιτροπή LIBE (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την Εύα Καϊλή να βρίσκεται να συμμετέχει στη διαδικασία ψηφοφορίας, παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν αποτελεί μέλος της εν λόγω επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, η απορία των ευρωβουλευτών της επιτροπής ήταν μεγάλη, αναφορικά με την παρουσία της πρώην ευρωβουλευτή και μάλιστα επισημαίνουν πως η ίδια καθόταν στα πίσω έδρανα, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή.
Ωστόσο, όταν, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο τέλος της διαδικασίας διαπιστώθηκε πως υπήρχε μία παραπάνω ψήφος, η οποία ήταν της Εύας Καϊλή -που υπερψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση- το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, προκειμένου να μην εκτεθεί δημοσίως, δήλωσε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αντικατέστησε τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Μπριγκίτε Σίπελ, η οποία, εν τέλει, απέσυρε τη δική της ψήφο.
Έκθετη η ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών
Όπως αποκάλυψε Βρετανός δημοσιογράφος, ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, προκύπτει σοβαρό ζήτημα, καθώς η Εύα Καϊλή δεν είχε οριστεί από την κοινοβουλευτική της ομάδα στην συγκεκριμένη Επιτροπή, ώστε να έχει δικαίωμα παρουσίας και ψήφου. Θα έπρεπε να έχει οριστεί ως αντικαταστάτρια του μέλους που αδυνατούσε και επί αυτού η ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
Υπενθυμίζεται πως, μετά την επιστροφή της στις Βρυξέλλες, η «έκπτωτη» ευρωβουλευτής είχε στηρίξει τις θέσεις του Κατάρ και σε ομιλία της ενώπιον της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στις 21 Νοεμβρίου. Υπό το φως των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων, οι δηλώσεις της ότι το Κατάρ είχε κάνει μεγάλη πρόοδο στα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι η Δύση έκανε bullying, ενώ υποκριτικά αγόραζε το φυσικό τους αέριο, που και τότε είχαν προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων και αντιδράσεων, αποκτούν νέα διάσταση.
- Δείτε το ρεπορτάζ:ΕΔΩ