2 Δεκ 2022

Ανοίγουν στόματα και ήρθε η ώρα του εισαγγελέα! Οι στημένοι διαγωνισμοί του δημοσίου για τα τρόφιμα, η αρχή ενστάσεων και ο security που ήθελε μίζα 3% για να πείσει τον συνταξιούχο δικαστικό "Λάμπρο" να δίνει τις δουλειές με το αζημίωτο.

edolio5 team

Αυτό που γίνεται στο email του edolio5 μετά το ρεπορτάζ για τις καταγγελίες του Ευάγγελου Μανδρέκα που αφορά στημένους διαγωνισμούς του δημοσίου γύρω από την προμήθεια τροφίμων, δεν έχει προηγούμενο. 

Παραθέτουμε αυτούσια την... επιστολή - καταγγελία από μια εταιρία που τραβάει τον "Γολγοθά" της αφού δεν δέχεται να δώσει μίζα για να πάρει μια δουλειά προμήθειας τροφίμων.

"Είμαστε μια μικρομεσαία επιχείρηση του χώρου της σίτισης και των τροφίμων από την επαρχία και έχω για πολλά χρόνια το ρόλο της υπεύθυνης της εταιρίας για τους διαγωνισμούς του δημοσίου. Μετά από τις αποκαλύψεις σας για τους διαγωνισμούς εστίασης, πήραμε και εμείς το θάρρος να σας καταγγείλουμε το ίδιο κύκλωμα από τη Θεσσαλονίκη που μας προσέγγισε και εμάς αυτές τις μέρες.
Με κεντρικό πρόσωπο ένα πρώην δικαστή από την Καλαμαριά («Λαμπρο»). Αυτός ανήκει σε μια ομάδα συνταξιούχων δικαστών που διόρισε η κυβέρνηση πρόσφατα στην Αρχή ενστάσεων για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο Πρόεδρο της, ο οποιος διώχτηκε για σεξουαλικά αδικήματα, όπως έγινε γνωστό στο πανελλήνιο. Πρόκειται για ένα κύκλωμα πρώην ανώτατων δικαστών που λυμαίνονται τους διαγωνισμούς του δημοσίου σε συνεργασία με διαπλεκόμενες εταιρείες.

Αυτό που ζούμε δεν έχει προηγούμενο. Μια σοβαρή υπόθεση μας για διαγωνισμό σίτισης που συμμετέχουμε, εκκρεμεί στην ίδια Αρχή ενστάσεων. Σχεδόν αμέσως μόλις μάθαμε ότι χρεώθηκε η υπόθεση επικοινώνησε μαζί μας ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας σεκιουριτυ από τη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο είχαμε κοινωνική γνωριμία.
Μας είπε ότι ήρθε σε επαφή μαζί του ο πρώην δικαστής ο «Λάμπρος» από τη Θεσσαλονίκη και τύχαινε να τους γνωρίζει από υποθέσεις τους που είχε χειριστεί παλιότερα. Αυτός τώρα ο πρώην δικαστής βρίσκεται στην αρχή ενστάσεων και είναι ο αρμόδιος για την ένσταση που μας αφορά. Όντως το επιβεβαιώσαμε αυτό από την πράξη που υπέγραψε ο ίδιος για την ημερομηνία της εκδίκασης στην αρχή ενστάσεων. Τους ζήτησε να μεσολαβήσουν γιατί προσφέρθηκε να μας βοηθήσει με το αζημίωτο. Η ταρίφα του κυρίου «Λάμπρου» από τη Θεσσαλονίκη είναι το 3% της σύμβασης, θα του δίναμε το 1/3 τώρα και τα υπόλοιπα με την απόφαση. Θα αναλάμβανε η εταιρεία σεκιουριτυ από τη Θεσσαλονίκη να του τα μεταφέρει χέρι με χέρι κάπου στην Καλαμαριά και ένα μέρος θα το κράταγε η εταιρεία αυτή.
Αυτή ήταν η πρόταση. Εμείς αρνηθήκαμε γιατί δεν θελουμε ούτε να μπλέξουμε ούτε να κερδίζουμε διαγωνισμούς με τέτοιο τρόπο.

Αφού αρνηθήκαμε, άρχισαν να μας εκβιάζουν ότι θα χάσουμε την υπόθεση και ο «Λάμπρος» μας προειδοποίησε ότι θα χρειαζόμαστε συχνά τη βοήθεια του, τα επόμενα χρόνια γιατί θα δικάζει τις ενστάσεις για τους διαγωνισμούς σίτισης και τροφίμων. Ο Λάμπρος μάθαμε ότι έχει γνωριμίες και στα δικαστήρια από πριν βγει στη σύνταξη όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού και αν του δώσουμε το ποσό, μας έταξε ότι θα αναλάβει η απόφαση που θα μας βγάλει δεν θα πέσει. Αν πάλι δεν δεχτούμε όχι μόνο θα χάσουμε την υπόθεση αλλά θα μας βάλουν στη «μαύρη λίστα» για τις μελλοντικές υποθέσεις.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μας είναι με προβληματική υγεία και η εταιρεία μας παλεύει να τα βγάλει πέρα αυτούς τους δύσκολους καιρούς και έχουμε ένα τέτοιο παραδικαστικό κύκλωμα να μας εκβιάζει για να βρούμε το δίκιο μας. Τα έχουμε καταγγείλει αυτά που ζούμε καιρό στους αρμόδιους και κανείς δεν ακούει. Ντροπή τους σε αυτούς που διόρισαν τον "Λάμπρο" και την παρέα του που δεν σέβονται τον δικαστικό όρκο που έδωσαν και αντί να προστατεύουν τον πολίτη τον απειλούν και εκμεταλλεύονται την ανάγκη του. Μας συγχωρείτε για το ύφος αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι.