Την αναξιοπιστία των όσων είπε χθες στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα κατέδειξε η σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο, να.... σημειώνει πως «η γραμματέας Καλογρίτσα ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον Νίκο Παππά».
Την αναξιοπιστία και τα ψεύδη όσων κατέθεσε η κα Θάλεια Διαμάντη γραμματέας επί 40 έτη του Χρήστου Καλογρίτσα, απέδειξαν με τις καταθέσεις τους στο Ειδικό Δικαστήριο οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής. Όλα αυτά στον απόηχο της μήνυσης που πρόκειται να υποβάλλει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στην γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, με αφορμή την χθεσινή της κατάθεσή στο Ειδικό Δικαστήριο, με το Νίκο Παππά να κάνει λόγο «για ψευδείς μαρτυρίες».
Σε δήλωσή τους, οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης, Θεόδωρος Μαντάς και Βαγγεέλης Γεωργακόπουλος, συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Παππά, σημειώνουν ότι οι «καταθέσεις των μαρτύρων στη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας της κατηγορίας περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Νίκου Παππά».
Όπως αναφέρουν, η κα Διαμαντή «προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «φακέλους και χρήματα», χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο», ενώ κάνουν λόγο για «αντιπερισπασμό με σαφή στόχευση την πολιτική εκμετάλλευση από τη ΝΔ».
Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης «η ψευδής κατάθεσή, εμπλουτισμένη με λάσπες και αλληλοσυγκρουόμενες και απιθανολογικές αναφορές, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης, όπως τόνισε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανατράπηκε με την παραδοχή του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η μάρτυρας ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον κ. Νίκο Παππά, όπως δημόσια συμφώνησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου».
Σε διάψευση μέρους των αναφορών της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε, με την κατάθεσή του, και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα, μήνες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να συνδράμει στον σχεδιασμό και έκδοση εφημερίδας του επιχειρηματία.
Ο ίδιος, διαψεύδοντας την αναφορά της ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε «πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες», κατέθεσε: «Η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ».
Ο κ. Τσαγκρής τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να πει ότι η έκδοση θα προχωρούσε κατʼ εντολή της τότε κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «τις εφημερίδες τις εκδίδουν οι εκδότες» και ότι «ο κ. Καλογρίτσας ήθελε πάντα να συμμετέχει στις εκδόσεις». Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως απέσυρε ακόμα και την «αίσθησή του για κομματική στήριξη στην εφημερίδα Καλογρίτσα» και σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είδε τον κ. Παππά.
Ο κ. Μπασιάς, στενός συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, σε συνέχεια της πρώτης του κατάθεσης που διακόπηκε για προσωπικούς λόγους, δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο περί της δήθεν εμπλοκής του κ. Παππά στη συνεργασία της οικογένειας Καλογρίτσα με τη CCC ή τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Το συμπέρασμα είναι ένα: Το αβάσιμο της κατηγορίας δεν μπορεί να σώσει κανένα ψέμα. Και οι λάσπες της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα» τονίζουν επίσης οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παπππά.
Τέλος και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, διευκρίνισε επικαλούμενη την κατάθεση της μάρτυρος, ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά».