Στις 17 Νοεμβρίου του 2022, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν Ερώτηση με θέμα: «Ποια η αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις πληροφορίες για παρακολουθήσεις επιτελών του;». Ειδικότερα, επισήμαναν τις αλυσιδωτές αποκαλύψεις... του Documento για το όργιο παρακολουθήσεων του επιτελικού παρακράτους, το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στους Ν. Χαρδαλιά και Αρ. Αλεξόπουλου.
«Επειδή, όπως γίνεται αντιληπτό, η ενδεχόμενη παρακολούθηση στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν άπτεται μόνο ζητημάτων παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων αλλά και ζητημάτων Εθνικής Ασφάλειας και ενδεχόμενης κατασκοπείας» αιτιολογούσαν και ρωτούσαν με βάση τη μέχρι τότε αφωνία του υπουργού: «Έχει ενεργήσει το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να εξακριβώσει τι συμβαίνει ή συνέβη σχετικά τα δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις στελεχών του υπουργείου Άμυνας; Έχει διατάξει σχετική έρευνα; Πρόκειται να στραφεί το Υπουργείο κατά παντός υπευθύνου για τις παρακολουθήσεις σε βάρος κεντρικών επιτελών του;».
Η Ερώτηση:
«Αρμόδια η ΑΔΑΕ»
Στις 5 Ιανουαρίου 2023, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Για το εν λόγω ζήτημα υφίστανται ανεξάρτητες αρχές, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας του άρθρου 82 του ν.4622/2019 (Α΄ 133) και η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών του ν.3115/2003 (A΄ 47). Τα μέλη όλων των ανωτέρω αρχών, όπως και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του εδαφίου 2 της παραγράφου 1 του άρθρου 19 του Συντάγματος και των ν.4624/2019 (Α΄ 137), ν.2472/1997 (Α΄ 50) και ν.3471/2006 (Α΄ 133), απολαύουν μείζονος οργανικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, και κείνται εντελώς εκτός της σφαίρας επιρροής της εκτελεστικής λειτουργίας».
Η απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου εκθέτει τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό της χώρας, ο οποίος με την αντισυνταγματική του γνωμοδότη