25 Ιαν 2023

Μετέτρεψαν τη Βουλή σε καφενέ! Ο Κακλαμάνης «κατσάδιασε» τον Γεωργιάδη: «Δεν ντρεπόμαστε; Θα σας βγάλω έξω» (βίντεο)

 


«Άναψαν» με το «καλημέρα» τα αίματα στη Βουλή, στην οποία συζητιέται η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να επαναφέρει στην τάξη τον Άδωνι Γεωργιάδη που είχε ξεφύγει.

Συγκεκριμένα δεν είχε κλείσει ούτε μία ώρα από την έναρξη της συζήτησης στο ελληνικό Κοινοβούλιο όταν σημειώθηκε μεγάλη ένταση με βαρείς χαρακτηρισμούς που αντάλλαξαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Συγκεκριμένα, η αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης σε θέατρο Τσίπρα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος κάλεσε όποιον κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για θεατρινισμούς, να κοιτάει τον καθρέφτη.

«Είστε άθλια υποκείμενα, σκευωροί που πλήξατε τη δημοκρατία. Μιλάτε εσείς, οι ψεύτες και οι λασπολόγοι», ανέφερε, ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με την υπόθεση Novartis και τη σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» ή κατά κόσμον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη. Σημείωσε δε, ότι τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κρέμασε ο ΣΥΡΙΖΑ στα μανταλάκια, αθωώθηκαν και κανείς δεν ζήτησε συγνώμη. Επιτέθηκε ακόμη, στον Παύλο Πολάκη, ότι το «βούλωσε και έβγαλε τον σκασμό μπροστά στα “μαύρα λεφτά” του Καλογρίτσα».

Κακλαμάνης: «Θα σας βγάλω έξω»

Μάλιστα, η ατμόσφαιρα ήταν τόσο ηλεκτρισμένη που ο προεδρεύων της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, έβαλε τις φωνές τονίζοντας κάποια στιγμή εν εξάλλω:

«Δεν ντρεπόμαστε; Βουλή είναι αυτή;», ενώ στη συνέχεια προειδοποίησε τον υπουργό Ανάπτυξης πως θα τον βγάλει εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας αν δεν συγκρατήσει τα νεύρα του. Νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε παρομοιάσει την κυβέρνηση με εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον πρωθυπουργό, ενώ στην ένταση συνέβαλε από την πλευρά του και ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Μάλιστα, από την αρχή της διαδικασίας επικράτησε ένταση στους κόλπους της αντιπολίτευσης λόγω της ανακοίνωσης του προεδρείου της Βουλής πως σήμερα Τετάρτη (25/1) και αύριο Πέμπτη (26/1) η συζήτηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 3 τα ξημερώματα, έτσι ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί τελικά στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρόταση δυσπιστίας: Μέχρι τις 3 τα χαράματα οι συζητήσεις – Έντονη δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ

Εντονη ήταν και στη συνέχεια η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτικές πηγές να αναφέρουν πως «μετά από έξι μήνες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει τώρα να αφήσει στο σκοτάδι και τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

«Ορίζοντας τη συζήτηση της Τετάρτης και της Πέμπτης μέχρι τις 3 τα χαράματα και ολοκληρώνοντάς την άρον άρον το μεσημέρι της Παρασκευής για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, επιχειρούν να μην ενημερωθούν επαρκώς οι πολίτες για την εκτροπή που ενορχήστρωσε ο κ. Μητσοτάκης», σημειώνεται ακόμα.

Παράλληλα, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Με αυτόν τον τρόπο όμως επιβεβαιώνουν ξανά την ενοχή τους και κάνουν τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν “είναι καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας” να μοιάζουν με το πιο σύντομο ανέκδοτο. Έντρομοι μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας, επιχειρούν την συσκότιση ακόμη και αυτή την ώρα. Ό,τι κι αν κάνουν το φως της αλήθειας νίκησε ήδη το σκοτάδι της συγκάλυψης».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, οι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις ομιλίες τους μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής (27/1), για να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η ψηφοφορία με το ηλεκτρονικό σύστημα επί της πρότασης δυσπιστίας.

 https://thestandard.gr/