5 Φεβ 2023

Του πήραν το χαρτζιλίκι από τα χέρια και του έβαλαν χειροπέδες! Συνελήφθη υπάλληλος της εφορίας αρχαιοτήτων Αττικής που έπαιρνε φακελάκι για να δίνει άδεια οικοδομικών εργασιών. Η καταγγέλλουσα και το 50ευρω.

 


edolio5 team

Χειροπέδες σε υπάλληλο της εφορίας αρχαιοτήτων πέρασαν την Παρασκευή οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η έρευνα των «αδιάφθορων» ξεκίνησε μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος της εφορίας.. αρχαιοτήτων ζήτησε «φακελάκι» για να δώσει έγκριση για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών.

Οι «αδιάφθοροι» ενημέρωσαν τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε έρευνα. Έτσι μετά από σχετικά αίτημα εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ παράλληλα κλείστηκε ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων που ζητούσε ο υπάλληλος.

Η καταγγέλλουσα πήγε στο προκαθορισμένο σημείο για να του δώσει τα προσημειωμένα χρήματα που της είχαν δοθεί από τους αστυνομικούς. Στο ραντεβού διαπιστώθηκε από τους «αδιάφθορους» ότι ο υπάλληλος της εφορίας απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Επιπλέον, προέκυψε ότι σε ακόμα μία περίπτωση, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε απαιτήσει και λάβει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και 7 θραύσματα που προσομοίαζαν με αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία ωστόσο από αρμόδιο υπάλληλο Εφορείας Αρχαιοτήτων, χαρακτηρίστηκαν ως ευτελούς αξίας ή αδιάγνωστα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.