24 Φεβ 2023

Αν δεν είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, τι στο καλό είναι;

Αν δεν είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, τι στο καλό είναι;
Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πούλησαν το 2017 στα ΕΛΠΕ, τις εγκαταστάσεις της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα έναντι της τιμής των 25.690.000 €.
Τίμημα πολύ χαμηλότερο με βάση την αξία, αλλά και την ανάγκη του αγοραστή. Πρόκειται για 450 στρέμματα στον παραλιακό ιστό της Ελευσίνας!
Παρά το χαμηλό τίμημα στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας (2017) συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί ότι, τα ΕΑΣ θα είναι υπεύθυνα για ότι έξοδα προκύπτουν και αφορούν τις εγκαταστάσεις που πουλήθηκαν, μέχρι να … ολοκληρωθεί η απορρύπανση του χώρου από τυχόν υπάρχουσες εκρηκτικές ύλες!
Με τον παραπάνω όρο στο συμβόλαιο τα ΕΑΣ, πληρώνουν όλα τα έξοδα των εγκαταστάσεων που ανήκουν στα ΕΛΠΕ (δημοτικά τέλη, φύλαξη, λογαριασμοί ΔΕΚΟ) .
Τα ΕΑΣ δηλαδή, όχι μόνο έχουν αναλάβει παράλογα κόστη, αλλά δυστυχώς για όσους εμπλέκονται με το θέμα, τα έξοδα ξεπερνάνε κατά πολύ το τίμημα της πώλησης!
Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι όταν έχεις να κάνεις με αμφιλεγόμενες διορισμένες διοικήσεις.
Παρά την πώληση, τα έξοδα για την ξένη ιδιοκτησία συνεχώς και ανελλιπώς συνεχίζουν μεγεθύνονται παράλογα και να επιβαρύνουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
ΠΡΟΣΦΑΠΡΟΣΦΑΤΑ κατευθυνόμενη μελέτη από ιδιωτική εταιρεία κοστολόγησε ότι για να γίνει η απορρύπανση των εγκαταστάσεων θα χρειαστούν 24.000.000€!
Ας κάνουμε εδώ την πρόσθεση να δούμε το χρήματα που αποκόμισε η δημόσια εταιρεία από την παραπάνω πώληση του παραθαλάσσιου «φιλέτου» που πούλησε ...
Έσοδα από την πώληση 25.690.000€ . Έξοδα από το 2017 μέχρι σήμερα περίπου 10.000.000 € μιας και η απορρύπανση του χώρου μεθοδευμένα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη!!! Έξοδα απορρύπανσης 24.000.000€.
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 25.690.000€
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 35.000.000€
ΣΥΝΟΛΟ Ζ Η Μ Ι ΑΣ 8.310.000€
Συγχαρητήρια!!! Το χαρίσατε και τους πληρώσατε κιόλας !!!
Είναι έτσι ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Κάποιοι μιλούν για αρπαχτές …
Φυσικά, στους παραπάνω υπολογισμούς, δεν έχουμε προσθέσει τα έξοδα διαχρονικών μελετών ... Αυτό είναι πρόσθετο και άγνωστο κόστος!
Τραγικό για την διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων είναι ότι προσπαθεί χρησιμοποιώντας και υπηρεσιακούς παράγοντες, να περάσει την εντύπωση ότι όλος ο χώρος των εγκαταστάσεων της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα είναι άκρως επικίνδυνος... Για να δικαιολογήσει τα τεράστια ποσά που δαπανώνται.
Παραβλέπουν οι αθεόφοβοι ότι εκεί ήταν ένα εν λειτουργία εργοστάσιο με εκατοντάδες εργαζόμενους που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι σε όλους τους χώρους, πλην ενός μικρού μέρους στο Α Συγκρότημα που ήταν το τμήμα αναμίξεως πρώτων υλών.
Παραβλέπουν οι αθεόφοβοι ότι πλην των τμημάτων αναμίξεως σε όλους τους άλλους χώρους έγινε έλεγχος από το τάγμα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς (ΤΕΝΞ), που πιστοποίησε την καθαρότητα των χώρων από εκρηκτικές ύλες. Μάλιστα τα ΕΑΣ κατέβαλαν το ποσό των 50.000€ για τις παραπάνω υπηρεσίες.
Διαχρονικά οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ είχαν πάντα την εντύπωση ότι τα έχουν δει όλα...
Από την αδιαφορία των εκάστοτε Διοικήσεων, για το παραγωγικό έργο της εταιρείας, μέχρι την σπατάλη χιλιάδων ευρώ για αχρείαστες κοστοβόρες υπηρεσίες που συνήθως πρόσφεραν εξωτερικοί παράγοντες.
Τώρα ζούνε και την απόλυτη αδράνεια και σπατάλη εκατομμυρίων...!
Τελικά φρένα όρια στην αυθαιρεσία τους, δεν υπάρχουν...!
Η παράνοια καλά κρατεί, αφού εκτελεστική και δικαστική εξουσία επιμελημένα κωφεύουν …