21 Φεβ 2023

Eκπληκτικο κειμενο για τους υπαλληλους των Νοσοκομειων που εξαιρεθηκαν απο το επιδομα ανθυγιεινης εργασιας λες και δεν ειναι στον ιδιο χωρο!!!

-Πού εργάζεσαι;
-Στο Νοσοκομείο …..
- Γιατρός;
-Όχι
-Νοσηλεύτρια;
-Όχι.. Διοικητικός υπάλληλος είμαι…
-Α………
Και μετά παύση.. Διοικητικός Υπάλληλος στο Νοσοκομείο.. -Δηλαδή τί ακριβώς κάνεις;
Χμ… και τώρα εδώ σας θέλω.. Πώς να εξηγήσεις τι ακριβώς κάνεις στο Νοσοκομείο.. Σκέφτεσαι για λίγο και λες από πού να ξεκινήσω… Ας προσπαθήσω να το εξηγήσω με παράδειγμα..
Ας πούμε οτι η καρδιά του Νοσοκομείου είναι οι γιατροί μας … οκ….Οι πνεύμονες είναι οι νοσηλευτές μας.. αυτό το σύστημα που περιλαμβάνει ένα δίκτυο οργάνων και νεύρων που μας επιτρέπει να αναπνέουμε…..αλλά ο εγκέφαλος… θα μου επιτρέψετε να πω πως ο εγκέφαλος είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι… Ο εγκέφαλος είναι ένα καταπληκτικό όργανο… Ελέγχει όλες τις λειτουργίες του σώματος, ερμηνεύει πληροφορίες από τον έξω κόσμο και ενσωματώνει την ουσία του νου και της ψυχής.
Πάμε τώρα στους διοικητικούς υπαλλήλους των Νοσοκομείων.. Είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι για να ετοιμάσουν - ελέγξουν τα πληροφοριακά συστήματα και να ξεκινήσουν τη μέρα τους ερμηνεύοντας νομοθεσίες μη όντας νομικοί, να αξιολογήσουν και να ψάξουν τις πληροφορίες που έρχονται από τον έξω κόσμο στέλνοντας mails και τηλεφωνώντας, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάπου η μαγική απάντηση για όλα, να απαντήσουν στα ερωτήματα και στα αιτήματα πολιτών και εργαζομένων που θα πρέπει να διαβάσεις δυο και τρεις φορές για να μπορέσεις να καταλάβεις τί θέλει και τί εννοεί, αν πρέπει να του το χορηγήσεις, αν έχει το ειδικό έννομο συμφέρον (!) (είπαμε χωρίς να είσαι νομικός), αν βάσει της τάδε νομοθεσίας δεν πρέπει να του το χορηγήσεις, ναι αλλά βάσει του τάδε άρθρου του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα θα πρέπει να του απαντήσεις… Να ελέγξουν αν συμπληρώθηκε ο τάδε πίνακας, να στείλουν σωστά στοιχεία, να ξεροσταλιάσουν έξω από γραφεία για να πάρουν υπογραφές για να μπορέσουν να στείλουν αυτά τα στοιχεία, να απολογηθούν γιατί δεν έδωσαν τα σωστά στοιχεία κτλ..
Να φροντίσουν να προμηθευτούν από καρφίτσες μέχρι μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, «σπάζοντας» το κεφάλι τους να βρουν τον τρόπο που να είναι και νόμιμος και γρήγορος, να αξιολογήσουν διαγωνισμούς, να συντάξουν διακηρύξεις, πρακτικά (γιατί αυτοί ξέρουν και αν δεν ξέρουν θα πρέπει να μάθουν) για να μπορέσουν η καρδιά και ο πνεύμονας να λειτουργήσουν σωστά, χωρίς διακοπή, χωρίς εμφράγματα και πνευμονίες.. Ο εγκέφαλος πρέπει να φροντίσει για τη σωστή λειτουργία τους και να διασφαλίσει πως βρέξει χιονίσει αυτοί θα συνεχίσουν εκεί το έργο τους απερίσπαστοι… τουτέστιν μισθοδοσίες, εφημερίες, βάρδιες, υπερωρίες και αναδρομικά, να πληρωθούν στην ώρα τους και ας χρειαστεί να εργαστούν παραμονή πρωτοχρονιάς, απόγευμα ή Κυριακή… αλλά χωρίς γκρίνια γιατί είπαμε.. ο εγκέφαλος ενσωματώνει και την ψυχή.. και κατανοεί πως ναι μεν είναι και αυτός σημαντικός αλλά χωρίς καρδιά ζεις; Δεν ζεις… Χωρίς πνεύμονες; Ούτε..
Και τώρα αναρωτιέμαι.. Πρέπει να αξιολογήσω τα όργανα του ανθρώπινου σώματος και να τα κατατάξω σε σειρά σπουδαιότητας; Δεν νομίζω ότι ωφελεί.. Γιατί απλά όλα είναι σημαντικά το καθένα για τους λόγους του και αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας που όποιο κομμάτι σπάσει και λείψει, η αλυσίδα θα χαλάσει.. Γιατί λοιπόν θα πρέπει κάθε φορά να βροντοφωνάζω ότι είμαι και εγώ εδώ ο διοικητικός.. Όταν όλοι οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι των υπουργείων ήταν σε τηλεργασία εγώ ήμουν στο Νοσοκομείο και βοηθούσα την καρδιά και τον πνεύμονα να δουλέψουν σε πιο γρήγορους ρυθμούς... Όταν μου ζητήθηκε να μη πάρω άδεια δεν είπα τίποτα…. μιλιά δεν έβγαλα γιατί πρόταξα να δημόσιο συμφέρον… το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ… ‘Όταν μου είπαν για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, δεν θυμάμαι να εξαιρέθηκαν οι διοικητικοί των Νοσοκομείων, μίλησαν για οριζόντια εφαρμογή και το δέχτηκα, γιατί θεώρησα ότι αποτελώ και εγώ ένα σημαντικό κομμάτι του Νοσοκομείου και πρέπει να υπακούσω και να προστατέψω τη δημόσια υγεία και μάλιστα να αποτελέσω το παράδειγμα.... Για να μη μιλήσω για την κινητικότητα…Εξαιρέθηκαν οι διοικητικοί απ’ όλους τους κύκλους καθώς λένε πως είμαστε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ….
Οπότε ερωτώ…τι ακριβώς συνέβη τώρα; Γιατί εξαιρεθήκαμε από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας; Εφόσον δεν δουλεύω σε περιβάλλον επικίνδυνο και ανθυγιεινό γιατί υποχρεώθηκα να εμβολιαστώ, αν δεν με θεωρείτε απαραίτητη γιατί μου στερήσατε το δικαίωμα να λάβω την άδειά μου, γιατί δεν με αφήνετε να δοκιμάσω να την τύχη μου σε κάποιο άλλο φορέα; Και κάτι τελευταίο…. Η πλειοψηφία των διοικητικών είναι υπάλληλοι με «κρυφά πτυχία» (φιλόλογοι, μαθηματικοί, οικονομολόγοι, κτλ) με μεταπτυχιακά που κοσμούν τις θέσεις που καλύπτουν… τα είπα και ησύχασα!