2 Φεβ 2023

Kαρφια Κακλαμάνη στον Γιατρομανωλάκη για τους καλλιτέχνες

 


Να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα για την τεράστια αναστάτωση που έχει ξεσπάσει με τους καλλιτέχνες προσπάθησε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Με απορία και έκπληξη οι περισσότεροι εντός της Ολομέλειας τον άκουγαν να... επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους και να υποστηρίζει πως αποτελεί δύσκολο θέμα, τεχνικό, που πολλοί δεν μπορούν να το πιάσουν στην ολότητα του.

Μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο υφυπουργός, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης δεν άντεξε. Σχολιάζοντας όσα άκουσε είπε στον Νικόλα Γιατρομανωλάκη: «Αν το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Παιδείας είχατε ενσκήψει στις τρεις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που σας είχα κάνει δεν θα είχαν προκύψει αυτά».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως δεν είχαν λάβει απαντήσεις από τις σχολές παραστατικών τεχνών όταν είχαν απευθυνθεί σε αυτές, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να του απαντά κατηγορηματικά πως «ξέρω ότι υπήρχαν σχολές που σας είχαν απαντήσει» και πρόσθεσε με νόημα πως εκείνος δεν κάνει ερωτήσεις σε σχολές αλλά στην κυβέρνηση.

Και το «γαλάζιο» ματσάκι έληξε εκεί.

Με τα «καρφιά» του Νικήτα Κακλαμάνη να αιωρούνται επάνω από τα υπουργικά έδρανα και τις κλούβες στην Αμαλίας, στην μεγαλειώδη συγκέντρωση των καλλιτεχνών, να αποτελούν… παραστατική τέχνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

https://www.ieidiseis.gr/

Χ.