17 Μαρ 2023

Κλειδούχος έχασε το πόδι και το χέρι του σε ατύχημα το 2014 και ο ΟΣΕ δεν τον αποζημιώνει

 


Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες που έρχονται στο φως από πρώην εργαζομένους σε σιδηροδρομικούς σταθμούς που υπέστησαν βαρύτατους τραυματισμούς σε εργατικά ατυχήματα και περιμένουν ακόμη να αποζημιωθούν.

Ο γιος τραυματία από σιδηροδρομικό ατύχημα, Πέτρος Θεοδώρου, μίλησε για την «μάχη» που δίνει ο πατέρας του προκειμένου να αποζημιωθεί, στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Ο πατέρας του Πέτρου Θεοδώρου, εκτελούσε χρέη κλειδούχου στο Αμύνταιο Φλώρινας και δούλευε στον ΟΣΕ για 30 χρόνια. Όταν ήταν πάνω στο τρένο για να κάνει την εργασία του, κατέβηκε και έκανε μία άλλη δουλειά που του ζήτησαν. Τότε, γλίστρησε σε ένα ραγισμένο πάτωμα που υπήρχε, έπεσε κάτω και πέρασε από πάνω του το τρένο που τού έκοψε το δεξί χέρι και το δεξί πόδι. Από το 2014 που έγινε το ατύχημα, ο κ. Θεοδώρου δίνει αγώνα ζωής, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και πολλά προβλήματα υγείας, και βρίσκεται στα δικαστήρια με τον ΟΣΕ για να τού δώσουν μία αποζημίωση, ενώ η εταιρεία δεν έχει δώσει τίποτα. Το ζήτημα έχει δρομολογηθεί να πάει στον Άρειο Πάγο.

«Δεν καλύφθηκε τίποτα από αυτά, τα πληρώσαμε όλα από την τσέπη μας»

«Είμαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, έχω αναλάβει τον ρόλο να προσέχω και τα υπόλοιπα αδέρφια μου, και τον πατέρα μου ο οποίος χρειάζεται βοήθεια από παραπάνω από 2 άτομα, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχασε το χέρι και το πόδι του. Όταν δούλευε στον ΟΣΕ τον είχαν στείλει στον σταθμό του Αμυνταίου, εκείνον το σταθμό που σε πολλά βίντεο η μπάρα κατεβαίνει αφού βρίσκεται στην μέση της διαδρομής το τρένο», είπε αρχικά ο γιος του και συμπλήρωσε:

«Το τρένο έχει σταθερή ταχύτητα 5 χιλιομέτρων, συνέχιζε να κινείται με αυτή την ταχύτητα για να κατέβει ο πατέρας μου, και όπως πήγε να κατέβει πάτησε σε ένα κράσπεδο και είχε μία τρύπα εκεί πέρα. Εν ώρα υπηρεσίας ήταν. Τώρα προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο μπας και βρούμε το δίκιο μας. εκείνη τη μέρα του ατυχήματος ήρθαν στο σημείο όλοι οι υπεύθυνοι εκεί πέρα και μας «φλόμωσαν» στα «θα, θα, θα». Αγοράσαμε πρόσθετα μέλη από τα δικά μας τα λεφτά γιατί δεν μπορούσε να μείνει έτσι ο πατέρας μου, του αγοράσαμε ένα πρόσθετο μέλος, και αυτό θέλει αντικατάσταση κάθε 5-6 χρόνια. Δεν καλύφθηκε τίποτα από αυτά, τα πληρώσαμε όλα από την τσέπη μας. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποιο παιδί της οικογένειας θα έμπαινε στον ΟΣΕ να δουλέψει λόγω του ατυχήματος, ούτε αυτό δεν έγινε».

Όπως εξήγησε ο γιος του κλειδούχου, πήγαν σε πάρα πολλά νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια. «Νοσηλεύτηκε στο «Παπαγεωργίου», πήγε στην Πτολεμαΐδα. Είναι 64 τώρα έχει βγει στη σύνταξη, κανονική παίρνει αλλά παίρνει και ένα επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πήραν δείγμα από το…. αντισηπτικό

Το πρωτοφανές της υπόθεσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδώρου είναι ότι οι ιθύνοντες του ΟΣΕ, έβγαλαν τον πατέρα του… μεθυσμένο, ενώ ο ίδιος δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Μας έστειλαν ένα αλκοτέστ, ότι ο πατέρας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Καταρχάς ο πατέρας μου δεν πίνει και μου φάνηκε παράξενο εμένα αυτό το πράγμα. Ζητήσαμε αμέσως επανεξέταση του δείγματος με τη δικηγόρο μας και μας είπαν ”συγγνώμη πήραμε δείγμα από το αντισηπτικό”», είπε ο κ. Θεοδώρου και κατέληξε:

«Ο πατέρας μου έχει πάθει 4 εγκεφαλικά. Η ομιλία του έχει επηρεαστεί, έχουμε διαλυθεί ως οικογένεια. Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν».