22 Μαρ 2023

ΟΣΕ / «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση» - Το ηχητικό από μέλος του ΔΣ που «καίει» την κυβέρνηση


 Φάσκουν και αντιφάσκουν στον ΟΣΕ όσον αφορά στην ύπαρξη και την λειτουργία ή μη του συστήματος τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, με τον ΟΣΕ να προσπαθεί να βγάλει «λάδι» την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «τοπική τηλεδιοίκηση».

AD
AD
AD
AD
AD
AD

Με λίγα λόγια, ΟΣΕ και κυβέρνηση παίζουν με τις λέξεις, κάνοντας το «άσπρο - μαύρο» και ονομάζοντας «τοπική τηλεδιοίκηση» έναν πίνακα σταθμάρχη. Ωστόσο, εκτός από το γεγονός πως οι σταθμάρχες οι ίδιοι διέψευσαν live τον υφυπουργό μεταφορών λέγοντάς του πως «αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση», προκαλώντας, μάλιστα, την αντίδρασή του, αλλά και την επιβεβαίωση της ύπαρξης και της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης μέχρι το καλοκαίρι 2019 κατά την αυτοψία του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας, και ο ΟΣΕ ο ίδιος έχει επικυρώσει τα παραπάνω.

Όταν «γαλάζιο» μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ έλεγε πως δεν υπάρχει

Ήταν 1η Μαρτίου όταν ξημέρωνε η μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο Μάκης Κατσιγιάννης, μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ διορισμένος από τη Νέα Δημοκρατία, ομολόγησε σε συνέντευξή του πως «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση (…). Όχι ότι δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει». Και συνεχίζει:

«Τηλεδιοίκηση σημαίνει ότι υπάρχει σταθμάρχης σε γραφείο που κοιτάει δρομολόγια ηλεκτρονικά και στην οθόνη βλέπει με κόκκινες γραμμές που κινείται το τρένο. Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει».

«Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, δεν υπάρχει έλεγχος ηλεκτρονικός, δεν υπάρχει εικόνα τι κινείται στις γραμμές, έτσι δεν είναι;», τον ρωτάει ο δημοσιογράφος και το στέλεχος του ΟΣΕ επιβεβαιώνει: «Έτσι είναι», υπογραμμίζει.

Ακούστε το ηχητικό