28 Μαρ 2023

Η νέα γαλλική “επανάσταση” εξαπλώθηκε σε Ευρώπη-Ισραήλ- Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν το e-euro ενώ το δολάριο κινδυνεύει

 


Τι μας ετοιμάζουν μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας; Με την μελλοντική εφαρμογή του ψηφιακού νομίσματος τέρμα το “ μαύρο χρήμα”...θα ελέγχονται τα πάντα

Το 1789, η ιστορία στην Ευρώπη είχε καταγράψει την ...

πρώτη μαζική κοινωνική επανάσταση κατά της καθεστηκυίας τάξης, η οποία επηρέασε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο για πολλά χρόνια.

Τώρα από την ίδια πόλη το Παρίσι έχουμε μια μαζική εξέγερση με αφορμή ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το χάος χάος να εξαπλώνεται σε Γερμανία, Ισραήλ, Ολλανδία Πολωνία, Γαλλία.

 

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά και τον προσωπικό λογαριασμό της, “Άλλη μια ημέρα πανεθνικών κινητοποιήσεων ξημέρωσε στη Γαλλία. Οι Γάλλοι από το πρωί βρίσκονται στους δρόμους κι είτε διαδηλώνουν, είτε στήνουν οδοφράγματα.

Για τον Λοράν Μπερζέ, επικεφαλής του σχετικά φιλοκυβερνητικού συνδικάτου CFDT, “ η υπέρμετρη καταστολή των αρχών κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων επιχειρεί να κρύψει την «τρομερή κινητοποίηση των Γάλλων».

Το σκηνικό μυρίζει “μπαρούτι” λόγω συσσώρευσης χρόνιων προβλημάτων στον αγροτικό τομέα και  των ενεργειακών και οικονομικών επιπτώσεων λόγω του πολέμου της Ουκρανίας, τον οποίο οι Ευρωπαίοι πληρώνουν πανάκριβα.

Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν το ψηφιακό Ευρώ ενώ το δολάριο παραπαίει   

Τα κεφάλια στην ΕΕ, ετοιμάζουν μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, το μελλοντικό ψηφιακό ευρώ, που θα χρησιμοποιείται για όλες τις αγορές, και σύμφωνα με την ΕΚΤ, Θα υιοθετήσουν μαζικά τα 350 εκατομμύρια κάτοικοι της ευρωζώνης.

Την είδηση αναφέρει η γαλλική εφημερίδα latribune.fr, η οποία τονίζει ότι “αυτός φαίνεται να είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θέλει να υλοποιήσει το όραμά της για ένα ψηφιακό νόμισμα, στο οποίο η κεντρική  τράπεζα  θα λειτουργούσε ως «εποπτευόμενος μεσάζοντας».

Το σχέδιο έργο e-euro που ξεκίνησε στα τέλη του 2019 για να προσφέρει μια κεντρική εναλλακτική λύση στα κρυπτονομίσματα, δεδομένης της φήμης ορισμένων από αυτά, δεν έχει βρει ακόμη τη χρήση του.

Χονδρικό νόμισμα για συναλλαγές ποσών; Λιανικό νόμισμα; Προγραμματιζόμενο νόμισμα για την αυτοματοποίηση ορισμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών;

“Η ΕΚΤ φαίνεται να έχει τελικά αποφασίσει: το μελλοντικό ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι ποτέ ένα «κανονικό νόμισμα», και θα είναι περιορισμένης χρήσης”, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι ποτέ κανονικό νόμισμα», δήλωσε ο Φάμπιο Μανέτα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαφορετικά θα ισοδυναμούσε με «έκδοση ομολόγου, αλλά οι κεντρικές τράπεζες εκδίδουν χρήματα, όχι ομόλογα», επέμεινε.
Το 2020, το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι μελετούσε τη δυνατότητα έκδοσης προγραμματιζόμενου νομίσματος για Ευρωπαίους πολίτες ως «κουπόνια» που θα δίνουν οικονομικά δικαιώματα.

Ως εκ τούτου, η ΕΚΤ στοχεύει τώρα στη μαζική υιοθεσία που υπάρχει στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Ωστόσο, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Ενώ τα κράτη, με επικεφαλής την Κίνα με το e-yuan, έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (MNBC), η πραγματική κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το 2025.

Η ουσία είναι ότι με την μελλοντική καθιέρωση του ψηφιακού  Ευρώ, θα τερματιστεί η χρήση του “ μαύρου χρήματος” που στηρίζει πολλές οικονομίες, όπως την ελληνική, με όλες τις επιπτώσεις, θετικές και αρνητικές. 

Αν η Σαουδική Αραβία επιλέξει το κινεζικό Γουάν οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν κρίση ανάλογη με το 1929

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Monica Crowley, ανέφερε ότι η οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πιο κομβικό σημείο τους.

Η αναλύτρια του αμερικανικού καναλιού Fox, ανέφερε ότι οι Σείχηδες της Σαουδικής Αραβίας ελέγχουν “την τύχη του δολαρίου” .

Εάν οι Σαουδάραβες αποφασίσουν να πωλούν το πετρέλαιο τους σε κινεζικό Γουάν, τότε θα προκληθεί “σεισμός” στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην παντοδυναμία του δολαρίου.

“Οι πληθωριστικές πιέσεις που θα ξεκινήσουν από τις ΗΠΑ θα είναι ανεξέλεγκτες, οπωσδήποτε θα επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες και θα εκτινάξουν στα ύψη τις τιμές”, τόνισε η ίδια.

Το σίγουρο είναι ότι φοβόμαστε αυτά που ετοιμάζουν κάποιοι για όλους μας χωρίς εμάς βέβαια.

Πιθανόν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον φόβο πυρηνικής σύγκρουσης, ετοιμάζουν το δεύτερο κομμάτι του σχεδίου τους, για παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία θα επιβληθούν πρακτικές Μεσαίωνα, ενώ θα χαθούν εκατομμύρια ψυχές.  

https://www.pentapostagma.gr/