19 Μαρ 2023

Το "βαθύ" Μαξίμου "ξήλωσε" τον αρχηγό της ΕΛΑΣ (εκλεκτό του υπουργού) σε μια νύχτα. Ο "πόλεμος" Τάκη Θεοδωρικάκου και Λευτέρη Οικονόμου είχε θύμα τον στρατηγό Σκούμα. Οι "αποκεφαλισμοί" των Κοσσυβάκη και Τσέτσικα, οι κασέτες, τα SMS που κυκλοφόρησαν και τα αντίποινα. Νέος αρχηγός ο Λάζαρος Μαυρόπουλος μέχρι τις εκλογές.

 


Ούτε πρωτοκλασάτοι υπουργοί δεν γνώριζαν για την "σφαγή" που έγινε. Με μία αιφνιδιαστική κίνηση το ΚΥΣΕΑ "αποκεφάλισε" σήμερα τον «Γόρδιο Δεσμό» της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατούσε στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας από την ημέρα των πρόσφατών κρίσεων και μετά. Σε έκτακτη συνεδρίαση του και χωρίς κανένας υπηρεσιακός παράγοντας να έχει ενημερωθεί για το παραμικρό, αποστράτευσε τον Αρχηγό του σώματος Κώστα Σκούμα, σε λιγότερο από ένα χρόνο θητείας, και στην θέση του τοποθέτησε τον μέχρι σήμερα Υπαρχηγό, Λάζαρο Μαυρόπουλο.


Η αποστρατεία του Κώστα Σκούμα, εκλεκτού του υπουργού  για τους γνωρίζοντες τα παρασκήνια της Κατεχάκη ήταν αναμενόμενη αφού ο ανελέητος πόλεμος που γίνεται μέχρι σήμερα μεταξύ των ομάδων του υπουργού Θεωδορικάκου και του υφυπουργού Οικονόμου δεν έχει τέλος. 
Οι διαρροές κασετών και SMS που εξέθεσαν και  τα 2 "στρατόπεδα" είναι μόνο ένα δείγμα του τι συμβαίνει στην Κατεχάκη. 

Μετά τις κρίσεις και την αποστρατεία των επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Ηλία Κοσσυβάκη και Πληροφοριών Νίκου Τσέτσικα, που θεωρούνταν οι έμπιστοι του  Υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, και την απομάκρυνση άλλων αξιωματικών του συστήματος αυτού, από κομβικές υπηρεσίες, ξεκίνησε ένας εσωτερικός υπόγειος πόλεμος εναντίον των νέων στελεχών που επιλέχθηκαν από τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Γραμματέα. 
Τα χτυπήματα κάτω από την μέση έδιναν και έπαιρναν. Ο Σκούμας ήταν άνθρωπος του Θεωδορικάκου αλλά όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος ο Οικονόμου θεωρείται άνθρωπος του "βαθέως" Μαξίμου και πέρασε ο λόγος του για την απομάκρυνση του Σκούμα. 
Ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λάζαρος Μαυρόπουλος γρήγορα θα αναγκαστεί να διαλέξει στρατόπεδο για να επιβιώσει αν και οι πληροφορίας μας λένε η παραμονή του θα είναι μέχρι τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. 

Αρης Σπινος
https://edolio5.blogspot.com/2023/03/sms.html