6 Απρ 2023

Αποκάλυψη: Τα έγγραφα-ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ ήταν ρουσφέτι!

 


Στην αποκάλυψη πως ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, είχε κάνει και παλιότερα αίτηση για μετάταξη στον ΟΣΕ, η οποία και είχε απορριφθεί, προέβη νωρίτερα ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών έκανε την συγκεκριμένη αποκάλυψη μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια στις μεταφορές, επισημαίνοντας πως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, είχε προσπαθήσει και πριν από τρία χρόνια να επιστρέψει στους σιδηροδρόμους, με τη μετάταξή του προφυλακισμένου να απορρίπτεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς (τότε) είχε κριθεί ακατάλληλος.

Σε συνέχεια της αποκάλυψης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη κατά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όταν ο σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς είχε επιχειρήσει να μεταταχθεί στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης με αίτησή του στις 16 Δεκεμβρίου του 2019, είχε εισπράξει αρνητική απάντηση, καθώς ήταν ακατάλληλος για τη θέση. Όπως φαίνεται στην απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις 23 Ιουνίου 2020, ο 60χρονος, όταν ήταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχε ειδικότητα του επιστάτη γραφείου αποσκευών.

«Καθώς η ειδικότητα επιστάτης γραφείου αποσκευών, με την οποία υπηρετούσατε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν περιλαμβάνεται στις ως άνω διατάξεις, το αίτημά σας για μετάταξη από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας προς τον ΟΣΕ δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί».

  • Δείτε τα έγγραφα – ντοκουμέντα: