6 Απρ 2023

Τι ξέχασε ο Μπακογιάννης...

 

Νόρα Ράλλη

Εδώ που μας φτάσανε, πρέπει να λέμε ακόμη και τα απολύτως αυτονόητα. Ας τα πούμε: κατ’αρχάς, χωρίς οξυγόνο είναι απολύτως αδύνατον να επιβιώσει οποιοσδήποτε οργανισμός (νομίζω ακόμα και τα μικρόβια το χρειάζονται), πόσο μάλλον τα θηλαστικά.

Τα δε ανώτερα θηλαστικά, όπως είναι ο... άνθρωπος, χρειάζονται και κάποια άλλα πραγματάκια για την επιβίωσή τους, γιατί, ως ανώτερα θηλαστικά (τρομάρα μας), το να ζούμε δεν ταυτίζεται με το να επιβιώνουμε. Αλλά το να επιβιώνουμε ταυτίζεται με το να ζούμε. 

Τουτέστιν, πέρα από ενέργεια (οξυγόνο, νερό, φαγητό κ.λπ.), χρειάζεται να «καταναλώνουμε» και άλλα αγαθά, για να μπορούμε να υπάρχουμε: και ως ζωντανοί και ως ζώντες ζωντανοί. Ενα από αυτά, σπουδαιότατο και απολύτως απαραίτητο, είναι ο πολιτισμός.

Προχθές, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, παραβρέθηκε στη μεγάλη συζήτηση που έγινε στον κινηματογράφο Αστορ, ο οποίος μαζί με το Ιντεάλ είναι «στο τσακ» να κλείσουν και να γίνουν ξενοδοχεία ή ό,τι άλλο θελήσει ο φίλος του πρωθυπουργού, κ. Μήτσης, και όποιος άλλος ιδιώτης τα λιγουρευτεί (που λέει και ο Αδωνις της Αναπτύξεως). 

Ο κ. Μπακογιάννης, λοιπόν, σηκώθηκε όρθιος και είπε πως θέλει να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας, για να σωθούν τα ιστορικά σινεμά, δηλαδή και η επιβίωσή μας, ως κατοίκων αυτής της πόλης (τρομάρα της!).

Το είπαμε και εκεί, αλλά είχε φύγει, οπότε το γράφουμε κι εδώ για να το δει: σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του ρεπορτάζ, ο κ. Μπακογιάννης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού και σύζυγος της κ. Κοσιώνη, που είναι μεγαλοδημοσιογράφος σε ένα από τα κανάλια που δεν έχουν προβάλει καθόλου το θέμα. 

Του το θυμίζουμε, λοιπόν, καθώς, είτε με τον θεσμικό του ρόλο είτε με τον συγγενικό του, μπορεί να τους μιλήσει για το ζήτημα, ώστε και προβολή να λάβει και, φυσικά να λυθεί. Μία υπογραφή χρειάζεται κ. Μπακοζάν μας. Μία υπογραφή. Δεν το έχετε το τηλέφωνο του θείου σας; Αν όχι, να σας το στείλω εγώ...

efsyn.gr