8 Απρ 2023

Μας θεωρει ΗΛΙΘΙΟΥΣ ο πολιτικος απατεωνας..Επιστρέφουν στο δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ… «μετά τις εκλογές», είπε ο Μητσοτάκης – Αλλά γιατί όχι τώρα;


 Εσεις κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ την προηγουμενη εβδομαδα ΨΗΦΙΣΑΤΕ νομοσχεδιο για το νερο και λεγατε οτι δεν πουλιεται .

ΤΩΡΑ τρομαξατε απο την συγκεντρωση εναντιον της πωλησης του νερου στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τις δημοσκοπησεις που σας..

δειχνουν 2ο και μας πουλατε παραμυθι.

ΔΗΛΑΔΗ ο ΤΣΙΠΡΑΣ μπορει να μας υποσχεθει οτι την μεθεπομενη  εκλογη του θα καταργησει την Συμφωνια των ΠΡΕΣΠΩΝ 

Εαν ειναι μαγκες οι ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ την Δευτερα στην ΒΟΥΛΗ να καταθεσουν τροπολογια για το νερο 

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.


Την διαβεβαίωση ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου μετά τις εκλογές, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά, προκαλώντας την άμεση αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, αλλά και από πλευράς Ελληνικής Λύσης και ΜέΡΑ25.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι δυο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπεραταμείο και θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νερό.

«Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αντίδραση του κ.Φάμελλου να έρχεται σχεδόν αμέσως.

«Μετά τις εκλογές θα μεταφερθούν οι μετοχές ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ στο Δημόσιο λέει ο @kmitsotakis. Αυτό το ξέρουμε, αφού θα έχουμε άλλη κυβέρνηση. Γιατί όμως δεν το κάνει τώρα; Η Βουλή ακόμα ανοιχτή είναι! Και γιατί στο νόμο 4964, Ιούλιο 22 έκανε το αντίθετο, παραβιάζοντας απόφαση ΣτΕ;», έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter.

Αντίδραση στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός είχαμε και από το ΜέΡΑ25 και τον βουλευτή του Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη να καταργήσει τον νόμο της ΝΔ του 2022 «με απλή τροπολογία στο νομοσχέδιο της Τρίτης. Γιατί άραγε να περιμένετε τις εκλογές;».

Ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης και οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος, σχολίασε επίσης αυτή την αναφορά του Πρωθυπουργού:

«Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ κ ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο». Γιατί τότε κατέθεσε την τροπολογία που παρακάμπτει το ΣτΕ; Γιατί δεν την αναιρεί τώρα, με άλλη τροπολογία; Γιατί αναφέρει το αντίθετο η αξιολόγηση της Τρόικα; Προεκλογικές υποσχέσεις;»

«Πάμε όχι στην πρώτη κάλπη. Στη μόνη κάλπη»

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ξεκίνησε με αναφορά στην απλή αναλογική με αφορμή την επέτειο από την εκλογική νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετά από τρεις εκλογικές διαδικασίες, πριν από περίπου τρεις δεκαετίες.

«Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου. Πάμε όχι στην πρώτη κάλπη. Στη μόνη κάλπη», είπε σε μια αλλαγή στάσης, καθώς τόσο καιρό οι επίμονες αναφορές του ήταν στη δεύτερη κάλπη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα διλήμματα είναι γνωστά, αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Αυτό που θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες είναι αν η πατρίδα σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν το 2019. Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα η οποία είναι τόσο απαραίτητη σήμερα. Θα σεβαστώ απόλυτα το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος».

«Η παρέμβαση που κάναμε με το gov.gr έκανε τη ζωή όλων πιο εύκολη και πρέπει στο τέλος της επόμενης τετραετίας να έχουμε ένα πολύ πιο αποτελεσματικό κράτος από αυτό που έχουμε σήμερα» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ τόνισε πως «η τραγωδία των Τεμπών με ταρακούνησε τόσο που είμαι σήμερα πολύ πιο αποφασισμένος. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να αλλάξει το κράτος».