26 Απρ 2023

Ο γυμνός σπιτονοικοκύρης...

 


...δεν είναι δικαιολογία για να μην πληρωθεί το νοίκι...

Δικαστική απόφαση ορίζει ότι δεν… δικαιούται κάποιος να σταματήσει να πληρώνει ενοίκιο επειδή ο σπιτονοικοκύρης περιφέρεται γυμνός.

Η υπόθεση, όπως... αναφέρει ο Guardian, απασχόλησε τη γερμανική δικαιοσύνη, συγκεκριμένα τις αρχές της Φρανκφούρτης, που δίκασαν την προσφυγή εταιρείας που νοίκιαζε έναν όροφο διαμερισμάτων σε πολυκατοικία.

Η εταιρεία σταμάτησε να πληρώνει το ενοίκιο για διάφορους λόγους, ανάμεσά τους και το γεγονός ότι ο σπιτονοικοκύρης έκανε… ηλιοθεραπεία γυμνός στην αυλή. 

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς της εταιρείας αναφέροντας ότι « η γυμνή ηλιοθεραπεία δεν επηρέαζε τη χρήση της ενοικιασμένης ιδιοκτησίας». Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως ο σπιτονοικοκύρης τριγυρνούσε γυμνός στην κοινόχρηστη σκάλα, αντιθέτως φορούσε πάντα ρόμπα...

Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε ότι οι ενάγοντες έχουν δικαίωμα να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο για τρεις μήνες, εξαιτίας της ηχορύπανσης από οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνταν στη γειτονιά.