3 Απρ 2023

O Τραμπ ενώπιον του εισαγγελέα, εκεί νόμος… εδώ;

 


Η είδηση της εφημερίδας New York Times, προκάλεσε πολιτικό σεισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αυτή, σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αμέσως μετά η είδηση επιβεβαιώθηκε επίσημα… Το πρόβλημα δεν είναι νέο, και το επανέφερε στην επικαιρότητα ένας επίμονος εισαγγελέας: Πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο κ. Τραμπ κατέβαλε μέσω του δικηγόρου του 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της Αμερικανίδας πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Τα γεγονότα είναι λίγο-πολύ γνωστά: Το 2016, η εν λόγω πορνοστάρ απειλούσε να αποκαλύψει τη συνάντησή της, με σκοπό το σεξ, με τον Ντόναλντ Τραμπ, και όπως είναι φυσικό, ο τελευταίος πανικοβλήθηκε καθώς ήταν πλέον ορατός ο κίνδυνος να τον εγκαταλείψει η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ μαζί με το παιδί τους και να πάει στη Σλοβενία, και ταυτόχρονα να απωλέσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Έτσι, προσεγγίστηκε ο δικηγόρος της, ο οποίος τώρα είναι στη φυλακή και έγινε η συμφωνία. Έναντι μεγάλης αμοιβής, δεσμευόταν ότι δεν θα «κάρφωνε» τον κ. Τραμπ ποτέ, και οπωσδήποτε δεν θα μιλούσε σε κανένα γι’ αυτή τη σεξουαλική συνεύρεση. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως είχε προβλεφθεί και οι αποκαλύψεις ακολούθησαν σαν τσουνάμι, για να φτάσουμε στην περασμένη Πέμπτη το βράδυ, όταν και ανακοινώθηκε πως για πρώτη στην αμερικανική ιστορία, ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Η υπόθεση αυτή μας αναγκάζει να μεταφερθούμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για να εξετάσουμε τι θα συνέβαινε εάν …έσκαγε μία παρόμοια υπόθεση. Η απάντηση είναι γρήγορη και τόσο …αυτονόητη: Ότι στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα ετιμωρείτο κανείς, επειδή ένας παντρεμένος πολιτικός είχε σχέση με μία πορνοστάρ. Και εάν την δωροδοκούσε, και το μαθαίναμε δεν θα δεχόταν ούτε επίπληξη. Άστε που στα μάτια των πολιτών θα ήταν ένας «μάγκας», επειδή απατούσε τη σύζυγό του!!!

Το θέμα δεν είναι η συνέρευση ενός πολιτικού με μία εργαζόμενη στη βιομηχανία του σεξ. Αλλά ότι με χρήματα των πολιτών θα την πλήρωνε να μην μιλήσει… Βέβαια, αυτό είναι το μικρότερο σκάνδαλο του Τραμπ… Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι μεγαλόσχημοι δεν τιμωρούνται ποτέ, αντίθετα αφήνονται ατσαλάκωτοι για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο της κλοπής του δημόσιου πλούτου. Είναι αυτές οι διαφορές μεταξύ της Αμερικής και των υπολοίπων χωρών.

Η φράση «Αυτή είναι η Κύπρος», που εκστόμισε ο πρώην πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, δεν χαρακτηρίζει μόνο τον ίδιο, αλλά την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου. Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να διαπραγματεύεται την αγορά κυπριακού διαβατηρίου σε «επενδυτές», και λίγο-πολύ, αν εμφανιζόταν πρόβλημα, θα «καθάριζε» ως ο δεύτερος τη τάξη του κυπριακού κράτους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ