2 Μαΐ 2023

Η Δεξιά πολυκατοικία, η μιζονέτα και η παράγκα του Παραγκούλη.

 

Η Δεξιά πολυκατοικία, η μιζονέτα και η παράγκα του Παραγκούλη.

Σε μια γειτονιά που λεγόταν Ελλάδα, υπήρχε μια Δεξιά πολυκατοικία, όπου ιδιοκτήτες και ενοικιαστές συνυπήρχαν και λειτουργούσαν με τους όρους του εκάστοτε διαχειριστή .
Όσοι διαφωνούσαν ή ενοχλούσαν έφευγαν ή τους έφευγαν και νέοι ένοικοι έπαιρναν τα κενά διαμερίσματα, αναλόγως προϋπολογισμού, οικονομικής τάξης και ορόφου.
Οι φτωχότεροι και λαϊκότεροι στο ισόγειο και στους πρώτους ορόφους, οι ισχυρότεροι στα ψηλά ρετιρέ.
Κάποια στιγμή οι νέοι διαχειριστές αποφάσισαν την κατεδάφιση της Δεξιάς πολυκατοικίας και την ανέγερση πολυτελούς μεζονέτας νέας σχεδίασης που την είπαν μιζονέτα, καθώς και την ανανέωση των ενοίκων που όπως είπαν θα χωρούσαν όλοι .
Οι εργασίες άρχισαν, η παλιά Δεξιά πολυκατοικία έπεσε αφού ξεσπίτωσε ιδιοκτήτες και ενοίκους, κι ο διαχειριστής άπλωσε τα σχέδια στο τραπέζι της οικογένειας, υπερήφανος για αυτά που ετοίμαζε.
Ξέχασε βέβαια σκόπιμα να πει ότι η νέα κατασκευή ήταν με αντιπαροχή και δεσμεύσεις, και πως οι παλιοί συγκάτοικοι έχαναν τα δικαιώματα τους.
Αλλά και ο πονηροί κατασκευαστές και χρηματοδότες ολιγάρχες της αντιπαροχής, αφού πήραν τα δικαιώματα του οικοπέδου, άρχισαν τις εκπτώσεις και έτσι στο τέλος της τετραετίας η πολυτελής μεζονέτα που έπρεπε να παραδοθεί κατάντησε παράγκα και έμεινε στη γειτονιά με το όνομα η Μιζονέτα του Παραγκούλη.
Ο Παραγκούλης έφυγε νύχτα κυνηγημένος από τους παλιούς συγκατοίκους, κι έφτασε στο προικιό της συζύγου του στο Παρίσι, όπου ξαναέζησε μωρό σαν πολιτικός εξόριστος λέει, κι οι παλιοί ιδιοκτήτες μαζεύτηκαν αναζητώντας μάταια λύση.
Έμεινε στην ιστορία της γειτονιάς σαν αυτός που παρέλαβε Δεξιά πολυκατοικία, σχεδίασε μιζονε-τα και παρέδωσε παράγκα . Η παράγκα του Παραγκούλη