31 Μαΐ 2023

Διολίσθηση σε μεθόδους Τραμπ, με υπογραφή Σκέρτσου και ΣΚΑΙ! Απόπειρα διαστρέβλωσης και κατά της Τσαπανίδου για την φορολόγηση στα υπερκέρδη των καρτέλ!

Καλα θα κανουν να τα παρουν απο τους παροχους ρευματος που μας ηπιαν το αιμα και θησαυρισαν...
 Ιερή αγανάκτηση καταλαμβάνει τους συστημικούς δημοσιογράφους και τα μηντιακά τους ιερατεία, καθώς και τον πρώην εκπρόσωπο του ΣΕΒ και νυν της ΝΔ, Άκη Σκέρτσο, κάθε φορά που ακούγεται... η φράση “φορολόγηση υπερκερδών μεγαλοεπιχειρήσεων”! Και τότε ανασύρουν την απειλή της Τραμπικής κοπής προπαγάνδας με ωμή και καταφωρη διαστρέβλωση των λεγόμενων του συνομιλήτή τους και απειλή “ιεράς εξέτασης”!

Μαθήματα προπαγάνδας και δημοσιογραφίας του χειρίστου είδους παρακολούθησαν οι πολίτες το πρωί της Τετάρτης μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και τους παρουσιαστές να προχωρούν σε κατά μέτωπο επίθεση κατά της Πόπης Τσαπανίδου με διαστρεβλώσεις και ψεύτικες δηλώσεις.Είναι, άλλωστε, ξεκάθαρη η προσπάθεια της Ν.Δ. και του συστήματος Μητσοτάκη να βάλει την «φορο-τρομοκρατία» στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας, όπως φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Θέμα της συζήτησης ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (τι άλλο;) με την Πόπη Τσαπανίδου να τοποθετείται για την φορολόγηση των μερισμάτων, με βάση και τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο STAR.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ρωτήθηκε πού θα βρει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ για να χρηματοδοτήσει τις τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει για τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης.

Η κ. Τσαπανίδου απάντησε «με έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων», θέμα για το οποίο έχει τοποθετηθεί αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα εδώ και μήνες, ιδιαίτερα για το ποιες είναι οι εταιρείες και οι κλάδοι που έχουν εμφανίσει υπερέσοδα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όμως, ακολούθησε μια άθλια διαστρέβλωση, με τον Άκη Σκέρτσο και τους δημοσιογράφους να επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη συζήτηση και να εκμαιεύσουν απαντήσεις από την Πόπη Τσαπανίδου, στη βάση, όμως μόνο των όσων είπε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ..

Ο Άκης Σκέρτσος, άλλωστε, ήταν εκείνος που μίλησε για «κόστος 3,5 δισ. ευρώ» στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν εκείνος που μίλησε για χαράτσι στις επιχειρήσεις.

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ ενστερνίστηκαν πλήρως τα έωλα αυτά επιχειρήματα, επέμειναν προς την Πόπη Τσαπανίδου να δώσει απαντήσεις, τις οποίες… είχε ήδη δώσει και στο τέλος έβγαλαν μόνοι τους το συμπέρασμα που βολεύει το προπαγανδιστικό αφήγημα της Ν.Δ..

Οι διάλογοι

Άκης Παυλόπολος: Τα λεφτά που θα βρείτε

Πόπη Τσαπανίδου: Σας είπαμε θα υπάρξει μια φορολόγηση στα υπερέσοδα

Άκης Παυλόπουλος: Τα οικονομικά δεν είναι ένα ασαφές περίγραμμα.  Με αντίστοιχη πράξη θα πάρετε τα λεφτά από πού;

Πόπη Τσαπανίδου: Από τα υπερέσοδα

Δημήτρης Οικονόμου: Έκτακτο φόρο είπατε στα υπερέσοδα μεγάλων εταιρειών

Άκης Σκέρτσος: Δηλαδή 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ φορολόγηση στις επιχειρήσεις στις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Πόπη Τσαπανίδου: Μα έχουμε σημειώσει τα υπερέσοδα

Άκης Σκέρτσος: 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

Πόπη Τσαπανίδου: Είναι φαντάζομαι μέσα στην ΑΑΔΕ, στα δημόσια στοιχεία, μπορούν να βρεθούν.

Άκης Σκέρτσος: Αυτό σημαίνει φυγή επιχειρήσεων, φυγή επενδύσεων και ανεργία

Πόπη Τσαπανίδου: Των υπερκερδών, των υπερεσόδων

Δημήτρης Οικονόμου: Τα υπερκέρδη πώς ορίζονται;

Πόπη Τσαπανίδου: Τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που τα όρισε σε πάρα πολλές χώρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα φορολόγησε, εισέπραξε, τα μοίρασε σωστά στους πολίτες της κάθε χώρας.

Δημήτρης Οικονόμου: Για ποιες εταιρείες μιλάτε κυρία Τσαπανίδου;

Πόπη Τσαπανίδου: Αυτές που έχουν σημειώσει υπερέσοδα, αγαπητέ κύριε. Τι δεν καταλαβαίνετε; Θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ; Θέλετε να γίνω εφοριακός;

Δημήτρης Οικονόμου: Γιατί σας είπε ο κ. Σκέρτσος θα πάρετε 3,5 δισ. από φορολογία;

Άκης Σκέρτσος: Από έκτακτη φορολογία

Δημήτρης Οικονόμου: Από έκτακτη κιόλας;

Πόπη Τσαπανίδου: Αυτά τα υπερέσοδα έχουν σημειωθεί, είναι καταγεγραμμένα, η κυβέρνηση δεν τα έχει υπολογίσει σωστά. Γιατί κλείνει το μάτι στις μεγάλες αυτές επιχειρήσεις οι οποίες αφήνονται ελεύθερες, ασύδοτες να έχουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών. Έχει γίνε στην Ε.Ε., έχει μειωθεί ο φόρος.

Δημήτρης Οικονόμου: Άρα αυτό είναι η προτεραιότητά σας και τα άλλα λέτε πάνε πιο πίσω

Άκης Παυλόπουλος: Είναι μια απάντηση καθαρή που δίνετε. Λέτε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις, την ίδια στιγμή έκτακτος φόρος 3,5 δις. για να χρηματοδοτήσω αυτό.

Πηγή: efsyn.gr