12 Μαΐ 2023

Πολύ σκληρή για να πεθάνει...

 

Τριάντα χρόνια ΕΡΑ Σπορ...

Τα 30 της χρόνια γιορτάζει η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, έχοντας κινδυνεύσει δύο φορές με οριστική εξαφάνιση από τους ραδιοφωνικούς δέκτες. 

Η πρώτη απόπειρα κλεισίματος του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού έγινε το 1994, επί... κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Ευγένιος Γιαννακόπουλος ήθελε τη συγχώνευσή της με το Πρώτο Πρόγραμμα, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του τότε γενικού διευθυντή της ΕΡΑ Άκη Κοσώνα.

Το 2013, επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο υπέγραψαν οι Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ δεν επανήλθε στα προγράμματα του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, πλην όμως, δεν σταμάτησε να εκπέμπει ούτε ένα δευτερόλεπτο, καθώς συνέχισε να εκπέμπει με τον ιδρυτή της, τον αείμνηστο Κώστα Μότση, μέσα από τον φορέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΤ Open. 

Το σήμα της ακούστηκε ξανά από το Ραδιομέγαρο στις 13 Ιουνίου 2015, μετά την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ δεν εντάσσεται στον… όμιλο ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ. Μετά την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας, υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ...

typologies.gr