2 Μαΐ 2023

Ο «γαλάζιος» ναύαρχος Χρήστος Καραδήμας σχολιάζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

 


Απο τα γεννοφάσκια του φωτισμένος «Δεξιός» ο ναύαρχος Χρ. Καραδήμας που ωστόσο ποτέ δεν κρατάει το στόμα του κλειστό και με την οξυδέρκεια και το πηγαίο χιούμορ που διαθέτει πάντα διατυπώνει θαρραλέα την άποψη του μέσω του fb. Τελευταίο σχόλιο... του το ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ που την θεωρεί «μητέρα παράταξη» της Κεντροδεξιάς.

Απολαύστε τον:

«Διάχυτο είναι το συναίσθημα ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ πάγωσαν με τη δημοσίευση των ονομάτων του ψηφοδελτίου Επικρατείας που ανακοίνωσε ο κύριος πρωθυπουργός

Τα μηνύματα αυτής της επιλογής για αρκετούς αναλυτές κρίνονται σαν ιδιαίτερα σοβαρά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης και προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης της βάσης του κόμματος, αλλά αντίθετα έχουν το άρωμα της επιδίωξης του πρωθυπουργού για ένα ακραιφνές «μητσοτακικό» κόμμα.

Θεωρούν δε ότι ο κύριος πρωθυπουργός στηρίζει την επιλογή του στο διαχρονικό γεγονός πού έχει αποδείξει ιστορικά ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι, είναι συνήθως… δεδομένοι. Αντιδρούν, διαμαρτύρονται, αλλά στο τέλος λειτουργούν συντεταγμένα ψηφίζοντας σε μόνιμη βάση την «μητέρα παράταξη» της Κεντροδεξιάς.

Μία τέτοια κατηγορία ατόμων και ίσως από τις πιο σημαντικές είναι και η κατηγορία των αποστράτων που στηριζόμενος σε αυτό ο κύριος πρωθυπουργός ατενίζει τους απόστρατους και τους καλωσορίζει στις κάλπες με την γνωστή Αλεφάντεια έκφραση «καλώς τα παιδιά, 3-0!». Μία έκφραση που χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποιος τη βεβαιότητά του ότι ένας αγώνας έχει κριθεί εκ των προτέρων πριν μπουν οι παίκτες στο γήπεδο. Το άσχημο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη έκφραση αφορούσε αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟ το 2003-2004 όπου παρά το ότι ο Αλέφαντος προέβλεπε εξευτελιστική ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-2 και του στέρησε το πρωτάθλημα.

Ιδωμεν λοιπόν. Οι εκλογές πλησιάζουν. Και τα στοιχήματά σας ελεύθερα.

Δ.Β.