23 Ιουν 2023

Λήμνος: Περίμενε 5 μέρες, δεν είχαν γιατρό να χειρουργήσει το παιδί του και πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή

 


Νέο περιστατικό έρχεται να αναδείξει τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα στο ΕΣΥ. Αυτή τη φορά, στη Λήμνο, ένας 15χρονος έπειτα από τροχαίο ήταν στην αναμονή επί πέντε ημέρες για να χειρουργηθεί, αλλά δεν βρέθηκε γιατρός.

Τελικά, ο πατέρας του αναγκάστηκε να κάνει ιδιωτικά αεροδιακομιδή του παιδιού από τη Λήμνο, το οποίο κινδύνευσε επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νησί. Το 15χρονο αγόρι είχε τροχαίο ατύχημα στις 27 Μαΐου στο οποίο ενεπλάκη μαζί με έναν φίλο του. Περίμενε πέντε μέρες για να χειρουργηθεί, ωστόσο, δεν μπορούσαν να βρουν γιατρό.

Το παιδί παρουσίασε πνευμονική εμβολή και ο πατέρας του προκειμένου να το σώσει και να γίνει αεροδιακομιδή, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από έναν δωρητή για να πληρώσει το ποσό των 5.000 ευρώ. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Μιλώντας στο Open για το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε την τραγική κατάσταση με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, όχι μόνο στην επαρχεία, αλλά στα νοσοκομεία της επικράτειας.