3 Ιουν 2023

ΝΕΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" στον Καστανίδη! ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ των ψήφων του ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης...

Αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Αντώνης Σαουλίδης, που ήρθε δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, πίσω από τον Χάρη Καστανίδη.

Σημειώνεται, ότι στην κούρσα των εκλογών του Μαΐου, ο κ. Καστανίδης τερμάτισε πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 8.485 ψήφους. Αν και πρώτος σε ψήφους και με το κόμμα να κερδίζει μία έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, ο κ. Καστανίδης δεν ορκίστηκε στη Βουλή που συγκροτήθηκε και διαλύθηκε αμέσως, καθώς ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να διατηρήσει αυτήν την έδρα, γεγονός μάλιστα που πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Καστανίδη ο οποίος έκανε λόγο για «προσωπική προσβολή».

Δεύτερος σε ψήφους με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Αντώνης Σαουλίδης, με 7.711 ψήφους.

Με το αίτημα της επανακαταμέτρησης, ο κ. Σαουλίδης φαίνεται πως προσδοκά την ανατροπή της διαφοράς των 774 ψήφων. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν με λίστα, την οποία οι αρχηγοί των κομμάτων μπορούν να διαμορφώσουν όπως επιθυμούν, ωστόσο είθισται να τοποθετούν τους υποψηφίους με τη σειρά κατάταξης των προηγούμενων εκλογών.

Η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη ενώ μέλη του γραφείου του βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο για να παρακολουθούν τη διαδικασία της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων.
http://www.press-gr.com/2023/06/blog-post_37.html