19 Ιουν 2023

Ο Τσίπρας αποκάλυψε το χαρτί της ΕΥΠ για τον μουσουλμάνο βουλευτή της ΝΔ... ...Αλλά καθυστέρησε υπερβολικά.

 


Είναι γεγονός ότι η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε είδηση. Και μάλιστα δυνατή είδηση, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι το έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο επικαλείται τόσες μέρες η ΝΔ για να κατηγορήσει τους δύο μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επηρεάζονται από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, αναφέρει και τον γαλάζιο Μουσταφά Κανταρτζή, που έχει μιλήσει για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας εξέθεσε την επικίνδυνη και ανεύθυνη επιλογή που έκανε η ηγεσία της ΝΔ να αναγορεύσει το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας σε μείζον προεκλογικό ζήτημα.

Όμως το ερώτημα είναι γιατί καθυστέρησε τόσο αυτή η αποκάλυψη. Επί δέκα ημέρες η ΝΔ αποπροσανατολίζει την προεκλογική συζήτηση με τρόπο, που δεν τόλμησε κανείς άλλος στο παρελθόν.

Είναι δε ενδεικτικό ότι ενώ το θέμα «σερνόταν» σχεδόν αμέσως μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου, τέθηκε στο επίκεντρο της κόντρας, όταν η ΝΔ βρέθηκε εκτεθειμένη όταν αποκαλύφθηκε ότι δίνει υποσχέσεις που δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε στις Βρυξέλλες, αλλά και όταν στριμώχτηκε για τις θέσεις της επί της φορολογικής πολιτικής και για την υπόθεση Πνευματικού.

Κι όμως. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άφησε τη ΝΔ να διαμορφώνει την ατζέντα επί δεκαήμερο, με ένα ανύπαρκτο θέμα ή έστω με ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητείται με αυτούς τους όρους. Και τα κανάλια να επιμένουν σε μία υπόθεση, αναπαράγοντας κατά βάση τη ρητορική της Πειραιώς, ενώ υπήρχε απάντηση και μάλιστα αποστομωτική.

Τυχόν εξήγηση τύπου «είμαστε υπεύθυνο κόμμα και δεν θέλαμε να αποκαλύψουμε έγγραφο της ΕΥΠ για ένα εθνικό θέμα», δεν ευσταθεί. Όχι μόνο διότι τελικά το δημοσιοποίησε την πληροφορία, αλλά και επειδή από τη στιγμή που η ΝΔ αναγόρευσε την ιστορία αυτή σε μείζονα, οποιαδήποτε διαφύλαξη του απορρήτου έχασε το νόημά της. Θα έπρεπε να είχε καταλάβει εξ αρχής από την ώρα που έφτασε το σχετικό σημείωμα της ΕΥΠ στην Κουμουνδούρου (τρεις μέρες μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου), κάποιο λάκκο είχε στημένο, όχι η φάβα, αλλά η… φάρα των γαλάζιων επικοινωνιολόγων!

https://www.ieidiseis.gr/

Γ.Μ.