11 Ιουν 2023

Εξοργιστικές δηλώσεις Μητσοτάκη για ΕΚΑΒ...

 

...με ελικόπτερα από το...  εξωτερικό...
Στα κεντρικά θέματα της προεκλογικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών, αυτά της Υγείας και της οικονομίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σημερινή του συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί για «κρυφή ατζέντα». 

Παρά τους... τραγικούς θανάτους τριών συμπολιτών μας σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική, όπου το ασθενοφόρο καθυστέρησε χαρακτηριστικά ή δεν έφτασε ποτέ, οι οποίοι ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ και τις ευθύνες μιας κυβέρνησης που του κατάφερε σοβαρά πλήγματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να επαναλάβει τις υποσχέσεις του, σαν μην ήταν στο τιμόνι της χώρας για μία τετραετία και σαν να μην είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι αλλαγές που ευαγγελίζεται το κόμμα του οδηγούν σε υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών υπέρ των ιδιωτών.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ δήλωσε προκλητικά ότι ήδη στο πρόγραμμά της Ν.Δ., πριν από τα τελευταία περιστατικά, υπήρχε η βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα και ότι πρέπει να κοπεί γόρδιος δεσμός του Κέντρου. «Ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση» είπε ανερυθρίαστα. 


Στη σκιά της κατακραυγής για τις αποκαλυπτικές θέσεις του υποψήφιου, Σπ. Πνευματικού που αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους» σημειώνοντας πως η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς,

efsyn.gr