18 Ιουν 2023

Ο Συρίγος... είδε ενόπλους πάνω στο κατάστρωμα του αλιευτικού


 Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου, ενώ οι σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους.

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από

τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην Huffington Post προχώρησε σε ισχυρισμούς για το ναυάγιο που δεν έχουν αποτυπωθεί ούτε από επίσημες πλευρές ούτε από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.

Ο Άγγελος Συρίγος έκανε λόγο για ενόπλους πάνω στο κατάστρωμα του, πλοίου, ενώ επέμεινε στην εκδοχή που δίνει και το Λιμενικό ότι «δε μπορείς να δέσεις ένα πλοίο με 600-700 άτομα, χωρίς να θέλει ο κυβερνήτης».

«Το σκάφος βυθίστηκε μέσα σε 15 λεπτά. Αν δεν υπήρχε παραπλέον πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού δεν θα διασώζονταν άνθρωποι στις δύο τα χαράματα. Ήταν ορθή η διαχείριση από ΕΛΣ γιατί δε μπορείς να δέσεις ένα πλοίο με 600-700 άτομα, χωρίς να θέλει ο κυβερνήτης. Είναι ακόμα πιο δύσκολο εάν μάλιστα υπάρχουν ένοπλοι στο κατάστρωμά του», ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος για να προσθέσει «παράλληλα, τονίζει κατηγορηματικά ότι το πλοίο βυθίστηκε λόγω μετατόπισης νερού στο εσωτερικό του - και όχι μετακίνησης ανθρώπων - και αυτό είναι 100% βέβαιο με βάση τη συμπεριφορά του πλοίου που κατέγραψαν όσοι υπήρξαν μάρτυρες στην τραγωδία. Ρόλο έπαιξε σίγουρα, εξηγεί, το κέντρο βάρους του σκάφους που ήταν ψηλά λόγω της παρουσίας εκατοντάδων ανθρώπων στο κατάστρωμά του. «Το Ελληνικό Λιμενικό αξίζει εύσημα επειδή βρέθηκε εκεί και μπόρεσε να σώσει δεκάδες ναυαγούς...αν δεν στεκόταν ψύχραιμο δίπλα στο αλιευτικό, θα είχαμε μόνο νεκρούς ώρα δύο τα ξημερώματα σε ανοιχτή θάλασσα...»

 https://www.efsyn.gr/