20 Ιουν 2023

Η Μυρσίνη Λοΐζου απαγορεύει ξανά στο ΠΑΣΟΚ να παίζει το «Καλημέρα Ήλιε»


 Να σταματήσει να παίζεται το εμβληματικό τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε» του Μάνου Λοΐζου στις προεκλογικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, ζητά εκ νέου η κόρη του αείμνηστου συνθέτη, Μυρσίνη Λοΐζου.

Υπενθυμίζεται πως και το 2011 η...

Μυρσίνη Λοΐζου είχε ζητήσει το ίδιο πράγμα, στέλνοντας ανοιχτή επιστολή στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων» και ότι «το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος».

Σήμερα, Τρίτη (20/6), με ανάρτηση στο Facebook, η κ. Λοΐζου ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη, να σεβαστεί την επιθυμία της, που έχει κοινοποιηθεί και με εξώδικη διαμαρτυρία, και να μην παίζει στις προεκλογικές δραστηριότητες του κόμματος το «Καλημέρα Ήλιε».

«Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου -που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία- και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου “Καλημέρα Ήλιε” από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες.

Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.