9 Ιουν 2023

Ο πρώην ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος μοιράζει F-35 μέχρι το 2028!

 


Έχοντας προφανώς γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όσα γράφονται, λέγονται και επισημαίνονται από ειδικούς για τα F-35  και το πόσο «κάνουν» ή δεν «κάνουν» στην Ελλάδα ο πρώην ΥΕΘΑ και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος δίνει στο λαό F-35 αφού μάλλον δεν έχει να δώσει κάτι άλλο… Τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά, το κόστος χρήσης και συντήρησης ,τα όπλα που θα φέρει το αεροσκάφος; Ποιος δίνει σημασία σε όλες αυτές…τις λεπτομέρειες; Μήπως θα τα πληρώσει από την τσέπη του ο κ.Παναγιωτόπουλος ; Αυτά αρέσουν στον κόσμο και σε προεκλογικές περιόδους στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται και πολλά θέλει να ακούσει ο κόσμος…

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην ΥΕΘΑ ,λίγη υπομονή ακόμη ,μέχρι το 2028 που θα παραλάβουμε το πρώτο F-35!

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας, σήμερα, στον Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Αναφέρθηκε στην αλλαγή των ισορροπιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στον αέρα επισημαίνοντας ότι «με τα Rafale που αποκτούμε εμείς και δεν θα αποκτήσει η Τουρκία, με το πρόγραμμα των Viper που έχουμε προχωρήσει εμείς και η Τουρκία ακόμα περιμένει το πράσινο φως για να αρχίσει τη διαπραγμάτευση, με τα F-35 που θα αποκτήσουμε, το πράσινο φως έχει δοθεί μένουν τα διαδικαστικά σημεία ενώ οι γείτονες έχουν αποκλειστεί από αυτό το πρόγραμμα, όπως καταλαβαίνετε, είμαστε πολύ καλά σε σημείο στον αέρα».

Επειδή όμως μπορεί και να μην πηγαίνουν Τουρκία τα F-35, o κ.Παναγιωτόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΙ σε άλλη του συνέντευξη και για τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου υπογράμμισε ότι τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία «με μηνύματα ή απευθείας επικοινωνία» πρέπει να παραμένουν «ανοικτά» ενώ για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τόνισε ότι «ο υπουργός Άμυνας ο κύριος Στεφανής επεδίωξε από την αρχή να χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι επικοινωνίας με το νέο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας τον κύριο Γκιουλέρ».

 

«Τα κανάλια επικοινωνίας», πρόσθεσε, «αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα σε καιρούς έντασης προκειμένου να γίνουν οι προσπάθειες εκτόνωσής της». Ειδικότερα για τον Έβρο, αναφέρθηκε στην επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών «του δικού μας υπηρεσιακού του κυρίου Κασκαρέλη και του νέου Τούρκου υπουργού Εξωτερικών του κυρίου Φιντάν ενώ ξεκαθάρισε: «Ο Χαράλαμπος Λαλούσης ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει τεράστια εμπειρία γιατί έχει χρηματίσει και … στον Έβρο και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού». «Υπάρχουν», ανέφερε, «άνθρωποι και σε επίπεδο υπηρεσιακής κυβέρνησης που ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Αλλά κυρίως υπάρχουν και από πίσω δομές όπως η ελληνική αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις φυσικά που επίσης ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να προασπίζουν την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα».

https://www.militaire.gr/