19 Ιουν 2023

Η (αστεία) απάντηση του Protagon...

 

Απάντησε το Protagon σε όσα έχουν γίνει γνωστά από χθες, για τους τρεις ψεύτικους αρθρογράφους του, για τους τρεις αρθρογράφους του δηλαδή που υπογράφουν με ψεύτικα ονόματα βάζοντας και ψεύτικες φωτογραφίες προσώπων...

Ιδού τι λέει το Protagon.gr

Η χρήση ψευδωνύμων στη δημοσιογραφία είναι κοινή και αποδεκτή πρακτική, στην Ελλάδα και διεθνώς, και χρησιμεύει για να προστατεύονται οι αρθρογράφοι και οι πηγές τους. Άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι αληθοφανή και άλλοτε εμφανώς κατασκευασμένα, και άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι ατομικά, και χρησιμοποιούνται από ένα πρόσωπο, και άλλοτε ομαδικά, και χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για τα ψευδώνυμα κείμενα, όπως και για το υπόλοιπο site, την έχουν ο εκδότης και διευθυντής του. Η χρήση ψευδωνύμων στο Protagon.gr εφαρμόζεται τουλάχιστον από το 2016. Είναι αξιοσημείωτο πως κάποιοι όψιμοι «ερευνητές» του Διαδικτύου (ψευδώνυμοι οι ίδιοι!) το ανακάλυψαν τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ίσως επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζουν οι αρθρογράφοι. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι άσκηση πολιτικής. Το Protagon.gr, από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ασκεί δημοσιογραφία.

Το Protagon θα μας κάνει να ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοσιογραφία. Κανείς δεν είπε κάτι για τη χρήση ψευδωνύμων που είναι όντως κοινή και αποδεκτή πρακτική, στην Ελλάδα και διεθνώς. Εμείς λέμε για το τρόπο που το έστησε το Protagon, με τα ψεύτικα ονόματα και τις ψεύτικες φωτογραφίες γιατί ήθελε προφανώς οι αρθρογράφοι να περνιούνται για πραγματικοί.

Όσο για τους αρθρογράφους που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα για να υμνούν τον Μητσοτάκη και να κατηγορούν τον Τσίπρα τι να πεις, είναι για τα μπάζα. Δειλοί που πουλούν τζάμπα μαγκιά.

Το Protagon (αλλά και οι συγκεκριμένοι αρθρογράφοι, με τα πραγματικά τους ονόματα πιθανότατα) έχει αναφερθεί πολλές φορές εναντίον των ανώνυμων των social media. Θεωρεί πως δικαιούται να το κάνει όταν ακολουθεί ανάλογες πρακτικές; Προφανώς εδώ την ευθύνη για τα κείμενα την έχει «ο εκδότης και διευθυντής του», αλλά η ουσία δεν αλλάζει: έχει κάποιους με ψευδώνυμα που βρίζουν.

Στην απάντησή του το Protagon δεν λέει αν αυτοί οι τρεις αρθρογράφοι είναι οι μόνοι ή έχει κι άλλους που κρύβονται πίσω από ψεύτικα ονόματα και ψεύτικες φωτογραφίες... 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr