21 Ιουλ 2023

Ο Πατούλης των απευθείας αναθέσεων και ο εισαγγελέας που δεν βλέπει! Την ώρα που καίγεται η Αττική δίνει σε εργολάβους 11.000.000 ευρώ για υδροφόρες με επείγουσα διαδικασία σαν να μην γνώριζε τον χειμώνα ότι έρχεται καλοκαίρι για να κάνει διαγωνισμό.


 Όλο τον χειμώνα προφανώς ο Πατούλης και οι συνεργάτες του στην περιφέρεια Αττικής δεν γνώριζαν ότι έρχεται το καλοκαίρι και οι φωτιές μαζί. Οι εγκληματικές καθυστερήσεις στη μίσθωση υδροφόρων και μηχανημάτων έργου για την αντιπυρική προστασία της Αττικής.... συνοδεύονται από απευθείας αναθέσεις αξίας 12.000.000 ευρώ.


Τη δεύτερη ημέρα των πυρκαγιών πέντε εισηγήσεις (εκτός ημερήσιας διάταξης) στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με απευθείας αναθέσεις, για τη διάθεση υδροφόρων και προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Άγνωστο το κόστος τους. Θα προσδιοριστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής! 

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός (που γίνεται με πρόσκληση εργολάβων και άρα είναι απευθείας) έχει προϋπολογισμό-μαμούθ: 11,2 εκατ. ευρώ. Όταν είχε εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο, η αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη διοίκηση Γ. Πατούλη για «τάισμα εργολάβων», τονίζοντας ότι το παραπάνω ποσό μπορούσε να αξιοποιηθεί για την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το πάρτι των απευθείας αναθέσεων δίνει και παίρνει στην περιφέρεια Αττικής.

https://edolio5.blogspot.com/2023/07/11000000.html