2 Ιουλ 2023

«ΛΑΜΟΓΙΟ!» Ο Ντι Κάπριο, τα συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση και το ξέπλυμα 4,5 δισ. δολαρίων...

Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του…

O… Big in Lamogio Land, Λεονάρντο Ντι Κάπριο έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, με την οποία έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια του ελληνικού κράτους να διατηρήσει την βιοποικιλότητα.

Ο Χολιγουντιανός σταρ, ο οποίος είναι μέλος του ΟΗΕ – το άλλο λαμόγιο- και «ασχολείται με θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή», επισήμανε πως η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που θέσπισε νόμους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας περιοχών.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία ενός ελληνικού τοπίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στη λεζάντα της ανάρτησής του, έγραψε: «Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας (KBAs) στους νόμους και τις πολιτικές της. Τα KBA είναι τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη. Αξίζουν συγχαρητήρια για την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει αναδεικνύοντας το #KeyBiodiversityAreas ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη».

Τώρα το ότι έχουμε διαλύσει περιοχές NATURA για να φυτέψουμε ΑΠΕ και ακόμα και η ΕΕ μας έχει κάνει «ντα», αυτό είναι άλλο κλιματικό ευαγγέλιο!

Τον Μάρτιο που μας πέρασε, το FBI ερεύνησε τον «εκπρόσωπο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή» για συμμετοχή στο Μαλαισιανό σκάνδαλο, το μεγαλύτερο κρατικό σκάνδαλο του αιώνα (ίσως και του προηγούμενου).

Το Bloomberg τότε αποκάλυψε άγνωστες στο παρελθόν λεπτομέρειες από έγγραφα του FBI στα οποία οι αρχές πήραν συνέντευξη από τον Ντι Κάπριο το 2018 σχετικά με τη σχέση του με τον Λόου, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε σχέδιο ξεπλύματος χρήματος άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, γνωστό και ως 1MDB.

Ο Ντι Κάπριο γνώρισε τον Λόου σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το 2010 και συνέχισε να δημιουργεί στενή σχέση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Δούλευα για αυτόν… και αυτή η επιχείρηση μεταφράζεται επίσης σε κοινωνική. Και έτσι είδαμε ο ένας τον άλλον περισσότερο, και υπήρχε περισσότερη αλληλεπίδραση», είπε ο Ντι Κάπριο σε μια μεγάλη κριτική επιτροπή, σύμφωνα με την έκθεση.

Τελικά ο ρόλος του Λύκου της Wall Street ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του. Και φυσικά, είδε ο γύφτος τη γενιά του στην Ελλάδα κι αναγάλλιασε η καρδιά
του…