20 Ιουλ 2023

Aνοιγει δρομο για αυτονομη πορεια ο ΒΟΡΙΔΗΣ!!!!Η ΝΔ είναι κόμμα της δεξιάς - Το «κέντρο» δεν υφίσταται πλέον!

 


Ταράζει τα νερά, λέγοντας «τσεκουράτες» αλήθειες ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας, με συνέντευξή του στο «Μανιφέστο» και την Ντόρα Κουτροκόη όχι απλώς τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεξιό κόμμα,

αλλά και υπογραμμίζει πως το «Κέντρο» (βάζει τη λέξη εντός εισαγωγικών) «δεν υφίσταται πλέον»!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο υπουργός Επικρατείας διαφοροποιείται πλήρως από τον πρωθυπουργό που σε κάθε ευκαιρία κομπάζει πως η ΝΔ έχει μετατοπιστεί στο κέντρο.

Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης, διαμηνύει με νόημα πως «ο ορθολογισμός στην πολιτική έχει ιδεολογική ταυτότητα, η οποία είναι συνδεδεμένη με ορισμένα ρεύματα της δεξιάς σκέψης», αποφεύγοντας προφανώς να τραβήξει κι άλλο το σκοινί και να τα κατονομάσει.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Μάκη Βορίδη στο «Μανιφέστο» έχει ως εξής:

-«Θεωρείτε πως η ΝΔ έχει αλλάξει φυσιογνωμία; Είναι πλέον κόμμα περισσότερο του κέντρου παρά της δεξιάς;».

-«Καθόλου. Αντιθέτως, θεωρώ ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας στα ζητήματα της δεξιάς ατζέντας (μεταναστευτικό, νόμος και τάξη, ελεύθερη οικονομία, μείωση της φορολογίας) είναι καθαρή, σαφής και συνεπής. Και επίσης επειδή θεωρώ ότι το «Κέντρο» δεν υφίσταται πλέον μετά το δημοψήφισμα για το πολιτειακό, η ΝΔ μπορεί να διεκδικεί αποτελεσματικά τους μετακινούμενους ψηφοφόρους χάρις σε ορθολογικές πολιτικές που μας ενώνουν στην αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων. Αν με ρωτάτε, θα σας έλεγα ότι η ΝΔ είναι ένα πιο ορθολογικό κόμμα και, ναι, ίσως αυτό σημαίνει ένα πιο ευέλικτο ιδεολογικά κόμμα. Αλλά μην ξεχνάμε πως ο ορθολογισμός στην πολιτική έχει ιδεολογική ταυτότητα, η οποία είναι συνδεδεμένη με ορισμένα ρεύματα της δεξιάς σκέψης».

Το ερώτημα είναι γιατί ο Μάκης Βορίδης επέλεξε να τα πει τώρα αυτά, διαφοροποιούμενος – επαναλαμβάνουμε - πλήρως από τον πρωθυπουργό που θεωρεί τη ΝΔ πρωτίστως ως ένα κόμμα του κέντρου!

https://www.ieidiseis.gr

Β.Σκουρης