31 Ιουλ 2023

Δηλώνουν…γραφεία τα πολυτελή εξοχικά τους στα εκτός σχεδίου ακίνητα και αποφεύγουν τους περιορισμούς!


 Μόλις προ ημερών σας έγραφα για το ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση για τα εκτός σχεδίου ακίνητα, ώστε να δοθεί λύση (μία ακόμα) σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

Στόχος, βέβαια, πέραν της ικανοποίησης χιλιάδων ιδιοκτητών,

η αύξηση των εσόδων, δια της νομιμοποίησης παράνομων κτισμάτων. Αυτό, δηλαδή, που κάνει διαχρονικά η Πολιτεία δια όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων της και αρμόδιων φορέων της.

Με αφορμή, όμως, τις καταστροφικές πυρκαγιές, λέγαμε ότι θα ήταν φρόνιμο και λογικό η κυβέρνηση, να μη βιαστεί τουλάχιστον να προχωρήσει σε μία τέτοια νομοθετική ρύθμιση, πριν εξετάσει σε βάθος την όλη κατάσταση.

Όποιοι βέβαια χτίζουν μέσα σε δασική έκταση, είτε ένα μικρό σπίτι είτε μια βίλα είναι το ίδιο εγκληματίες κατά της φύσης. Προσέξτε, όμως, το εξής καταπληκτικό που συμβαίνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Όσοι έχουν σε εκτός σχεδίου περιοχή ακίνητα, δεσμεύονται από τον ισχύοντα νόμο για το πόσα μέτρα θα χτίσουν, σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων.

Και για το λόγο αυτό, προκειμένου να χτίσουν τις βίλες τους και τα μεγάλα εξοχικά τους, στήθηκε μια ολόκληρη…βιομηχανία παράκαμψης της νομοθεσίας.

Πολύ απλά: Δηλώνουν ότι χτίζουν… γραφεία και πολλαπλασιάζουν νομότυπα την επιφάνεια οικοδόμησης!!! Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Τόσο απλά.

Και οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας, τι κάνουν; Μα, προφανώς τα στραβά μάτια ή όπως εύστοχα ανέφερε μία από τις πηγές μου, “έχουν το ένα ανοιχτό, για να βλέπουν το…τίμημά τους”.

Και όσοι νομίζετε ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί μόνο στην Αράχοβα, κάνετε λάθος. Μιλάμε, για πραγματική και τάχιστη μεταδιδόμενη…πανδημία, σε όλη τη χώρα…

https://radar.gr/