10 Ιουλ 2023

Ειναι ακομα ΥΠΟΥΡΓΟΣ????Ηχηρό άδειασμα Μαξίμου σε Φλωρίδη για την ασυλία των τραπεζιτών

 


Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα επεφύλασσε ο Παύλος Μαρινάκης προς τον Γιώργο Φλωρίδη αναφορικά με τα όσα - εκτός «γραμμής» - είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στις προγραμματικές δηλώσεις για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως «προσωπικές απόψεις» τις δεσμεύσεις που κατέθεσε ο υπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, αποδεικνύοντας πως αδυνατεί να ελέγξει τον υπουργό της.

«Η απιστία δεν γίνεται να διώκεται κατ’ έγκληση» είπε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης στη κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως «εσείς το κάνατε» και καταλήγοντας στη… δέσμευση πως «αυτά θα τα επαναφέρω».

Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας: «Ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκπλήσσοντας άπαντες στην αίθουσα συντακτών, αφού είναι γνωστό εκ του νόμου πως οι προγραμματικές δηλώσεις είναι οι μόνες που αναγιγνώσκονται από το έδρανο της Βουλής, καθότι θεωρούνται δεσμευτικές για την κυβέρνηση.

«Από εκεί και πέρα ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση, νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε, ή καλό είναι να μην ξεχάσουμε, τις απαράδεκτες - και μιλάω και ως νομικός - παρεμβάσεις που έκαναν λίγο πριν φύγουν από την εξουσία το 2019 στον Ποινικό Κώδικα, αναφέρομαι σε άλλες διατάξεις όχι σε αυτή που αναφέρετε, πάρα πολύ σοβαρές παρεμβάσεις, οι οποίες μείωσαν ποινές σε πολύ σοβαρά αδικήματα, και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις πολλές εκ των οποίων η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε, αυστηροποιώντας το πλαίσιο των ποινών» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης, επιλέγοντας να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, και αναγκάζοντάς μας να τον επαναφέρουμε στο θέμα.