4 Ιουλ 2023

Βόρειο Αιγαίο: Ο Μουτζούρης αρνείται στήριξη ΝΔ λόγω (και)… Σαμαρά

 


Από πολλά κύματα περνούν (και) τον τελευταίο καιρό για τις σχέσεις του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη. Ύστερα από το περιστατικό τον Φεβρουάριο  του 2020, όπου ο κ. Μουτζούρης ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο... πρωθυπουργός», κάνοντας μάλιστα και τη χαρακτηριστική κίνηση,  οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν φτάσει στα άκρα, όμως τα πράγματα είχαν πάρει μία θετική τροπή, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού τον Μάιο στο Βόρειο Αιγαίο, όπου, αφού παρουσίασαν μαζί το Αναπτυξιακό Σχέδιο “340+Έργα για το Β. Αιγαίο του 2030, είπαν τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον!

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο κ. Μουτζούρης αρνείται τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά και την αποχώρηση της υποψηφιότητας Μαλέλη από την εν λόγω περιφέρεια, (πληροφορίες αναφέρουν ότι αποσύρθηκε λόγω χαμηλών ποσοστών στις δημοσκοπήσεις), νιώθει αρκετά ισχυρός ώστε να μην έχει την ανάγκη στήριξης από το κυβερνών κόμμα.  Να υπενθυμίσουμε δε, ότι  ο κ. Μουτζούρης, εκλέχθηκε περιφερειάρχης ως «αντάρτης» της ΝΔ, υποσκελίζοντας την πρώην περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, με την στήριξη του τοπικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, «δεξιού» χεριού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον κ. Σαμαρά, απ΄ ό,τι φαίνεται τα σκαμπανεβάσματα που προαναφέραμε ξεκινούν… από την Πελοπόννησο, όπου εκεί ο πρώην πρωθυπουργός πιέζει να μην στηρίξει η ΝΔ τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του aftodioikisi.gr, δεν θέλει με τίποτα να χάσει την επιρροή του στις δύο μεγάλες αυτές περιφέρειες, κάτι που θα σημάνει και την περαιτέρω αποδυνάμωσή του στο εσωκομματικό… παιχνίδι της ΝΔ. Φαίνεται ότι, παρά την “παντοδυναμία” πλέον Μητσοτάκη στο κυβερνών κόμμα, ο “υπόγειος πόλεμος” δεν σταματά.

Στο πλαίσιο αυτό είναι άγνωστό τι θα πράξει η ΝΔ στις δύο επίμαχες περιέφερειες. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι:

-Στην Πελοπόννησο, μετά και την απόσυρση Βλάσση, επιβεβαιώνεται η στήριξη στον Π. Νίκα.

-Στο Β. Αιγαίο δεν θα ανακοινώσει κάποια στήριξη.

https://www.aftodioikisi.gr/