14 Αυγ 2023

Συνεχίζει να σέρνει τον χορό εκατομμυρίων στην περιφέρεια Αττικής ο Πατούλης πριν εγκαταλείψει το ταμείο! Ο προεκλογικός διαγωνισμός των 21.000.000 (!) ευρώ από τον ΕΣΔΝΑ για απολύμανση (με μέθοδο που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και πουθενά) του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό Πειραιά για τα επόμενα 6 χρόνια. Ο εισαγγελέας που είναι ;

edolio5 team

Οργιάζουν οι πληροφορίες στην περιφέρεια Αττικής για νέο σκανδαλώδης και υπερκοστολογημένο διαγωνισμό. Αυτό βέβαια αποτελεί μια συνήθεια της διοίκησης Πατούλη.

Σκανδαλώδης και πρωτοφανής διαγωνισμός βγήκε στον αέρα από τον.. ΕΔΣΝΑ που προγραμματίζει να δαπανήσει το ασύλληπτο ποσό των 20 εκ. € την επόμενη εξαετία για να απολυμαίνει τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό Πειραιά.
Δεν πρόκειται για ψέμα ούτε για φάρσα. Ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής του οποίου η διοίκηση έχει διοριστεί απευθείας από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και διαχειρίζεται μέρος των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ, σκοπεύει να πληρώσει ποσό ίσο με την κατασκευή μιας μικρής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων για να απολυμαίνει για έξι χρόνια έναν Σταθμό Μεταφόρτωσης !!!
Ο διαγωνισμός που φέρει τον τίτλο «Προμήθεια και εφαρμογή ειδικού χημικού βιοκτόνου» (ΑΔΑΜ: 23PROC013170121) δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου και έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 28/8/2023. Λίγες δηλαδή μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με τη μελέτη αντικείμενο είναι η απολύμανση των χώρων λειτουργίας του ΣΜΑ Σχιστού, Ο προϋπολογισμός μελέτης ανέρχεται σε 14.392.310,88 € για 4 χρόνια με επιπλέον δικαίωμα προαίρεσης 2 ετών 7.032.625,48 €, ήτοι συνολική αξία 21.424.936,36 €!!!

Τα ερωτήματα που πλέον πρέπει να ζητήσει ο εισαγγελέας να απαντηθούν γι’ αυτόν τον σκανδαλώδη διαγωνισμό είναι τεράστια:

Πως διαμορφώθηκε και τεκμηριώνεται το κόστος του διαγωνισμού σε αυτό το υπέρογκο ύψος;
Δεν μπορούσε ο ΕΔΣΝΑ να προχωρήσει σε απολυμάνσεις με μικρότερο κόστος;

Ποια σκοπιμότητα επιβάλλει τη συστηματική απολύμανση στον ΣΜΑ Σχιστού με το συγκεκριμένο προϊόν και μεθοδολογία ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν;
Γιατί δεν γίνεται τέτοια απολύμανση και στις άλλες εγκαταστάσεις του ΕΔΣΝΑ και γιατί κανείς άλλος φορέας σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν κάνει τέτοιου είδους απολυμάνσεις;
Εάν το κόστος για την απολύμανση μίας εγκατάστασης του ΕΔΣΝΑ κοστίζει 20 εκ. €, πόσο θα κοστίσει η απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ μαζί;
Είναι σε γνώση των δήμων της Αττικής το κόστος της συγκεκριμένης δαπάνης;