20 Αυγ 2023

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν σπίτια σε Πεύκα και Αετοχώρι

 


Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που ξέσπασε το Σάββατο  μαίνεται ανεξέλεγκτο το πρωί της Κυριακής  και οι φλόγες απειλούν πια το χωριό Λουτρό. Έχουν εκκενωθεί, μέχρι στιγμής, οκτώ οικισμοί.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το OPEN, έχουν υποστεί ζημιές στο χωριό Πεύκα καθώς και μια παλιά μονή στην περιοχή. Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακόμα, από το χωριό Λουτρό έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι και, κυρίως, οι ηλικιωμένοι που έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στον Έβρο, αποφασίστηκε η ενίσχυση των εναέριων μέσων.

Ο άνεμος αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και έτσι η επίχειρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν συνολικά 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των ΟΤΑ.