29 Αυγ 2023

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις συμπεριφορές; Ρομά απειλούν Αστυνομικούς στην Πάτρα με το περιπολικό να αποχωρεί (βίντεο)


 “Θα σε στείλω στον Έβρο και τσακίσου από εδώ μην κατέβω κάτω”, φώναζε Ρομά σε περιπολικό-Μύνηση και κατηγορίες από Εισαγγελέα για τον συγκεκριμένο

Εξοργιστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Κάτω Αχαΐα,

με πρωταγωνιστές πλήρωμα περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας και Ρομά, ο οποίος από το μπαλκόνι οικίας με μάρμαρα, απειλούσε τους αστυνομικούς.

Περιπολικό που πήγε να κάνει παρατήρηση σε Ρομά στην κάτω Αχαϊα ,για διατάραξη κοινής ησυχίας, και δέχθηκε εξευτελιστικές απειλές και λεκτική επίθεση.

Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος “κύριος” δεν συνελήφθη άμεσα, μετά την λεκτική επίθεση και τις απειλές του κατά των αστυνομικών.

Σε νεώτερη ενημέρωση οι αστυνομικοί του περιπολικού έκαναν μήνυση και ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες στο συγκεκριμένο τύπο, που θα συλληφθεί για τα περαιτέρω.Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι με το όλο σκηνικό.

Οι ίδιοι ζητούν από την πολιτεία ισονομία και ασφάλεια, αφού ορισμένοι Ρομά, και συμμορίες τους δεν φοβούνται στην κυριολεξία κανέναν.

Επίσης, πριν μερικές ημέρες Ρομά εμβόλισαν όχημα της ΟΠΚΕ και τραυμάτισαν 4 αστυνομικούς έξω από τον καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.
 

Ο Ρομά μπήκε σε αμάξι, εμβόλισε όχημα της ΟΠΚΕ και κινήθηκε προς τον καταυλισμό. Ακολούθησε καταδίωξη και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από 40 Ρομά.
 

Από την επίθεση δύο άνδρες της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ δύο ακόμη πιο ελαφρά. Παράλληλα προκλήθηκαν ζημιές σε έξι υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούν και τους υπόλοιπους δράστες της επίθεσης.
 

Ο  Γιώργος Καλλιακμάνης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» αποκάλυψε ότι «από τις αρχές του χρόνου υπάρχουν 300 περίπου συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια ή από πρόθεση. Απ’ ό,τι φαίνεται στον Ασπρόπυργο η φωτιά έπιασε από κάποιους Ρομά που έκαιγαν λάστιχα για να βγάλουν το χαλκό.

Σε άλλο περιστατικό, και ενώ η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει τον Έβρο, και ο κόσμος εγκατέλειπε τα σπίτια του για να σωθεί από τις φλόγες, υπήρχαν κι εκείνοι που έβρισκαν ευκαιρία να ξαφρίσουν τα σπίτια που καίγονταν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εκείνο ενός 24χρονου Ρομά που εισέβαλε σε οικία στα Λάβαρα και βούτηξε κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητό τηλέφωνο.

Τα περιστατικά είναι πολλά και η αγανάκτηση των πολιτών ακόμα μεγαλύτερη, και αυτό σίγουρα αν συνεχιστεί μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.