20 Αυγ 2023

Σοβαρό θέμα: Κύμα παραιτήσεων αξιωματικών του ΠN… τα LCS

 


Σκοπέλους και υφάλους έχει μπροστά του το πολεμικό ναυτικό καθώς δεν είναι μόνο τα μείζονα ζητήματα της ενίσχυσης του στόλου με μονάδες επιφανείας που θ’ αντικαταστήσουν τις γερασμένες φρεγάτες ή κι άλλα πλοία που.. φτάνουν στο maximum των δυνατοτήτων του επιχειρησιακού τους βίου. Η αποφυγή σκοπέλων και υφάλων απαιτεί το πηδάλιο του ναυτικού να μετακινείται με ιδιαίτερη μαεστρία διότι ο κίνδυνος χτυπήματος σε εμφανή ή υποθαλάσσιους βράχους ελλοχεύει.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Ο πρώτος σκόπελος αναδεικνύεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών που φέρνει στο φως με στοιχεία, ένα θέμα που στο παρελθόν το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές στην Hellas Journal και δεν είναι άλλο από τις παραιτήσεις νέων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Οι παραιτήσεις δεν σταματούν…

Μέσα στον Αύγουστο εγκατέλειψαν το Πολεμικό Ναυτικό συνολικά 43 στελέχη του. Τα 15 προερχόμενα από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μάλιστα οι 9 Αξιωματικοί ήταν μόλις στον βαθμό του Ανθυποπλοίαρχου και Υποπλοίαρχου… Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σημειώνει με ιδιαίτερο νόημα ότι:

«Την στιγμή που το ΠΝ αποδεδειγμένα αιμορραγεί στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, η ανακοίνωση των βάσεων των Στρατιωτικών Σχολών έφερε μια νέα απογοήτευση, αφού απέδειξε την αποστροφή των νέων παιδιών προς τις παραγωγικές σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του ΠΝ. Πιο συγκεκριμένα, η βάση για την εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις γενικές κατηγορίες σημείωσε πτώση 12,3% σε σχέση με τη βάση του 2022 για τους Μαχίμους και πτώση 4,2% για τους Μηχανικούς.

Την ίδια στιγμή η βάση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού παρέμεινε αμετάβλητη, γεγονός που υποδηλώνει στασιμότητα και μάλιστα σε μια εποχή όπου, ομολογουμένως, τα ποσοστά ανεργίας και οι συνθήκες εργασίας στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα μόνο καλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.» Ο δεύτερος σκόπελος «ξεπροβάλλει» στο θέμα των βάσεων εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. Πλην της Σχολής Ικάρων, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κατέρρευσαν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ